Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

vickibedi sporočil: 11.565
[bigl]
> [vickibedi]
> > [NemirniTujec]
> > > [mimoidoci]
> > > > [vickibedi]
> > >
> > > > Ekonomist ne rabi obvladovat kompleksna matematična znanja, zato ima pri roki matematika , ki mu rešuje te probleme. Ekonomist mora predvsem zvohati dober posel in ga uspešno zapreti (ABC - Always Be closing: www.youtube.com/watc...y6EOGY87U)
> > > > Preostane mu samo še to, da izbere dobro restavracijo za poslovno kosilo in da zna naročit :)
> > >
> > > Kaj tule pomeni uspešno zapreti posel? Kratko razlagico bi prosil.
> >
> > Za vickibedija med ekonomistom in prodajalcem ni razlike :-) Zdaj je samo vprasanje, ali je on kriv, da ima tako poenostavljen pogled... ali ekonomisti sami?
>
> Ekonomiste vidim kot računovodje, prodajalce, nabavnike... Kot podatkovne znanstvenike pač ne.

Povedal si, kaj vidiš, kar pa ne, pa ne:-). Makroekonomija je npr. čista matematika oženjena s statistiko,da ne govorim o teoriji ponudbe in povpraševanja, kjer je padlo kar nekaj nobelovih. In tako dalje, vse do vedenjske, psihološke, da se obnašamo in odločamo, kot se in ne drugače:-). Da ne govorim o ravneh, ki so bile tukaj že omenjene in jih še večina, ki se z njimi ukvarja ne razume v celoti. Lep dan.
Verjamem, samo teh je za na prste malo... in ponavadi niso ekonomisti. Za aktuarje, podatkovne znanstvenike ipd. so večinoma bolj uporabni matematiki in podobni naravoslovci (fiziki, računalničarji..). Navsezadnje je tudi tale deklica iz članka matematičarka :)
(Finančna matematika je smer na FMF)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2763134

Strani: 1

abohte sporočil: 3.035
Aljoša Feldin:
"Ko sem pred leti v Pittsburghu začenjal z doktorskim študijem ekonomije (pod mentorstvom Alvina E. Rotha, lanskega Nobelovca), se nisem mogel načuditi matematičnim orodjem, ki se uporabljajo v neoklasični ekonomski znanosti. Člankov iz vrste znanstvenih revij s področja ekonomije enostavno ne moreš v celoti prebrati, če nimaš vsaj magisterija iz matematike."

Strani: 1