Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Inside sporočil: 1.636
[Endimion]
> [Inside]
> Sovjetski vazali pričakujte nadaljevanje na sodišču in pritožbo Ast.

Jaz pa ne razumem, zakaj bi se bili morali imenovati sovjetski vazali v tem primeru?

Hidravlično lomljenje je izjemno sporna in potencialno nevarna metoda pridobivanja ogljikovodikov iz zemlje. So primeri v ZDA, kjer ti plamen butne iz vodne pipe, ko zraven prisloniš vžigalnik.

Ker je področje bogato z termalnimi vodnimi viri je tu previdnost oblasti smiselna. Ascent gladko boli kurac za populacijo tu. Ko bodo počrpali ves uporaben plin, bodo vrtine preprosto zaprli, nam pa ostanejo trajno kontaminirani viri vode.

Ni pametno vedno gledat vse skozi posel in dolarje. Tu gre za operacijo, ki je izrazito asimetrična s strani tveganja. Vsa potencialna dobrobit delničarjem Ascenta, vsa potencialna svinjarija prebivalcem prekmurja... Zakaj?

Konec koncev.. če je to tako nedolžno in ekološko čist način pridobivanja energije, kako to da noben manager plinske firme ne stanuje niti približno v radiju kake plinske vrtine? Lead by example. Oni japijevski kurac naj lepo kupi hišo v petišovcih, pa se trajno preseli tja.
Predstavnik ekoloskega lobija? Ugibam, da je to razlog za odstop Lebna ne pa maketa. Kajti ce pride do tozbe v eu Slo zgubi kot vedno in pol bo to objavljeno nekje na zadnjih straneh da ne bi slucajno kdo prevec vrtal. Leben je sigurno pospravil v zep od teh okoljevarnostnikov saj jim je zrihtal vrecke in tole. Saj vemo ali clovek v vrhu pospravi v zep provizije od investitorja ali od tistih katerim je v interesu ustavitev.
Sovjetski vazali nam je rekel VB minister z razlogom saj se drzave blizu Rusije, Venezuela, Irana borijo proti frackingu, ki je v bistvu Game change na podrocju nafte podobno kot so npr. Uber, IKEA, Ryanair itd.
To da je fracking nevaren prodajajo tisti, ki jim je v interesu da ostane tako kot je. Res pa je tam teh vrelcev nekaj in je res vprasanje kaj se bolj splaca. Ampak zasledil sem tudi, da nekateri "drzava?" hocejo narediti tam prostor za blagovne rezerve nafte in progo Beltinci-Lendava-Redics in povezati ups Madzarsko, kar pomeni da bo podrocje itak onesnazeno.