Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

robi2107 sporočil: 650
[Glavni forum] Tema: Minister za zdravje Samo Fakin je odstopil
[#2762510] 08.03.19 12:44 · odgovor na: xelle2000 (#2762503)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: robi2107 08.03.2019 12:55
[xelle2000]
Če Slehernik kašlja zaradi hude pljučnice bo najprej kar lepo počakal pri osebnem zdravniku, ki ga bo brez znakov sistemskega obolenja zdravil od doma, vzeo kri, po potrebi dal antibiotik. Če pa je sistemsko prizadet pa bo dobil napotnico za urgenco in potem bo morda sprejet.

Ampak sistemske prizadetosti pač ni, če greš na sestanek in tam začneš kašljati.

Tko da - Janez Slehernik nima te možnosti.
Glej, sem imel v preteklih dveh letih veliko posla okoli dohtarjev zaradi ostarelega očeta in ti lahko povem, da v nujnih primerih za bolnike JE poskrbljeno brez čakanja. V nenujnih si pa obsojen na neskončne čakalne vrste. Je pa tudi res, da tudi čakalne vrste niso povsod enake. Nekatere stvari se da dobiti veliko prej, če si pripravljen iti h kateremu drugemu izvajalcu. Jaz sem MR kolena na redno napotnico dobil v enem tednu. Sicer v Ormožu, pa vseeno. V LJ bi ta pregled dočakal ad calendas graecas. Ali pa recimo koronarografija. V UKCLJ se je čakalo cca. pol leta, v Izoli sem za očeta uredil v enem mesecu. Seveda je ostareli bolnik brez pomoči svojcev, ki so pripravljeni urejati te preglede in ga potem tudi vozakati okoli dohtarjev, v veliko slabšem, praktično nemogočem položaju. Od starčkov pač ni pričakovati, da bodo brskali po internetu, kje lahko prej pridejo na vrsto.

P.S.: Gledam čakalne dobe na www.cakalnedobe.si/s...iografija/ pa vidim, da ima recimo ravno Izola popolnoma falš podatke o čakalni dobi. Pa Franc Derganc tudi. Ni logike, da bi bila čakalna doba za redno krajša od čakalne dobe za hitro. Kako bo kdo v tej državi zrihtal zdravstvo, če pa še pravilnega pregleda o čakalnih dobah niso sposobni zagotoviti.