Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

slovenecnb1 sporočil: 3.072
[FIN-311684]
Ko bo OECD poslabšala gospodarsko napoved za Slovenijo bodo sindikati javnega sektorja predlagali zvišanje javnosektorskih plač za 15%.
To bo začetek za uskladitev potem pa še 20% za izobrazbo in znanje ki ga posedujejo

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2762014

Strani: 1

dz1975 sporočil: 1.459
Logično, višje plače javnega sektorja pomenijo več denarja za trgovce in posledično za gospodarsko rast. To mi je pred leti resno razlagal en višji uradnik...skupaj z razlago, da smo vsi v realnem sektorju več ali manj nepomebni in da za vse dejansko pomembne stvari skrbi država oz. javni sektor.
rename sporočil: 11.876
Zadnja sprememba: rename 22.04.2019 18:50
[slovenecnb1]
> [FIN-311684]
> Ko bo OECD poslabšala gospodarsko napoved za Slovenijo bodo sindikati javnega sektorja predlagali zvišanje javnosektorskih plač za 15%.

To bo začetek za uskladitev potem pa še 20% za izobrazbo in znanje ki ga posedujejo
Zanimiva bi bila analiza, koliko drzavnih usluzbencev je naredilo magisterije in doktorate....ko si v gospodarstvu, se moras fokusirati na kontinuitano izobrazevanje in sledenje novostim na svojem podrocju; pa se to je tezko usklajevati z rednim delovnimi obveznostmi...nimas casa, da bi lovil visjo izobrazbo s formalnimi papirji.
Ce pogledam med svojimi znanci, ni nikogar iz gospodarstva, ki bi posegel po magisteriju; jih je pa kopica v javni upravi in JS nasploh, kjer so si ocitno zagorovili pravila napredovanj na osnovi visje izobrazbe (in vsakih nekaj let), ne glede na to, da opravljajo isto delo.
Logike pa v tem ravno ni - ce je za delovno mesto predvidena visoka izobrazba, potem ne rabis tam doktorja znanosti in mu zato placevati vec....

Strani: 1