Strani: 1 2

sopranos sporočil: 9.471
[#2761781] 05.03.19 14:16
Odgovori   +    29
Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.

V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.

Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.

Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
FIN-311684 sporočil: 18.369
[#2761791] 05.03.19 15:12
Odgovori   +    15
Nič ne pomeni nadzor, super nadzor, revizija...Na UKCL lahko imajo dobro delujoč program, problem je zdravstveni sistem v katerem je kaos, kaže, da je tudi na UKCL kaos v katerem niti dober niti slab program ne more delovati. Ljudje, otroci umirajo in nekaj najboljšega , najcenejšega in najbolj enostavnega je, da vlada za začetek ukine dvoživke, naj z zakonom prepove zaposlenim v javnih službah delo po podjemnih pogodbah ali preko lastnih espejev in naj omogoči zdravnikom, da se skoncentrirajo na delo na UKCL in naj v motečem obsedenem pohlepu ne mislijo na popoldanske zaslužke pri zasebnikih. Ljudski pohlep je neomejen, pri fidesovih zdravnikih tudi večen in ga ne morejo krotiti, lahko ga ukroti le vlada z zakonom. Če nekaterim prepoved ne bo ustrezala naj odpovejo delovno razmerje in se zaposlijo pri zasebnikih. Brez skrbi, zelo malo jih bo, če sploh kdo bo. Nikamor ne bodo odšli. Dvoživke so največji krivec za sesutje slovenskega zdravstvenega sistema, ki ga sproti sesuvajo.
najobj sporočil: 26.606
[#2761801] 05.03.19 15:21 · odgovor na: sopranos (#2761781)
Odgovori   +    9
Zadnja sprememba: najobj 05.03.2019 15:22
[sopranos]
Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.

V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.

Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.

Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...

P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
spiderman sporočil: 1.338
[#2761804] 05.03.19 15:25
Odgovori   +    16
Kuko to?
Sej je Miro - ne jamram iščem rešitve - pred slabil letom reku, da je zdej, ku so ustanovl en inštitut, to use zrihtan, utroc so varn in nimamo kej za skrbet.
.
A pol to ni res? Kwa pa Miro a dobr spi? A če bo njegov pankrt, k bo zdej zdej iz une pupe vn padu, mel, bohnedej, tudi prrojeno srčno napako, a ga bodo tud u ukc zdravl?
Mu bo skladiščnik zrihtou "preko reda"?
.
Aja pa Milojki sulatka še tut tm u lohatcu ker pugajna...?
.
Za kozlat.
Kot je zapisal moj predhnik, doklej se ne bo enemu očetu...
...samo žal verjetno na bo "fasal" pravi...:-/
MF-267382 sporočil: 57
[#2761812] 05.03.19 15:39
Odgovori   +    18
Zadnja sprememba: MF-267382 05.03.2019 15:58
Težave na pediatrični srčni kirurgiji so vsekakor večplastne in verjetno niso ravno enostavno rešljive. So pa nedvomno posledica spopada petelinov na kupu gnoja, ali spopada dveh, oziroma treh prenapihnjenih EGOv, spodporo nadrejenih. Pomembnejši je bil prestiž, obvladovanje stroke za prestiž(tudi finančni), kot pa zdravje in dobrobit otrok. Od te vlade smo verjetno mnogi veliko pričakovali, sedaj pa vidimo le veliko število sprenevedanja in zelo dobro izpeljanih prevar.

Par primerov:

- povečanje plač v javnem sektorju je v povprečju težko od 0% do 7%. V povprečju dobre 4%. Ker bi moralo biti povečanje izpeljano že lani, to predstavlja lansko in letošnjo inflacijo. Inflacija pomeni pobvečevanje cen in s tem povečevanje vsaj vplačila DDV ob isti potrošnji. Kaj so toej res dali. In kaj naj si človek misli, ko se ljudem z najnižjimi dohodki NETO plača ni povečala ne ob povečanju (oni so dobili le 1 razred) v javnem sektorju, ne z dvigom minimalne plače (minimalna osnova tako nima veze z izplačilom neto plače) in se bo le mizerno z napovedano davčno reformo. Finančna posledica vseh treh povišanj za povprečno družino s staršema z nizkimi dohodki bo nična, saj bodo vse odnesli nižji socialni transferji in dražji vrtci, domovi za upokojence, .... Kdo bo dobil? Uganili ste! Država! Zakaj, da se bodo razno razni lobiji lahko mastili naprej.
- napovedana davčna 'reforma'. Če izvzamemo regres, se bodo plače iz naslova davkov ponovno povečale v povprečju za slaba 2% odstotka in to naslednje leto. Torej bo delevec v realnem gospodarstvu iz tega naslova dobil pokrito inflacijo. V kolikor mu delodajalec ne bo dvignil plače, torej realno enak dohodek. Roko na srfce. Koliko podjetij, ki zaposljuje slabo plačane delavec, izplača najvišji regres. Kaj tem ljudem in podjetjem pomeni možnost izplačila 100% plače v RS? Še huje je z božičnico. Velika večina je ne izplačuje, ker je za podjetje enako draga. Skoraj nobeno ne izplačuje 100% slovenske plače.
- namesto, da bi v zdravstvu optimizirali nabavne poti, normirali delo, optimizirali procese, etc... mečejo denar v luknjo brez dna. Po nekaterih ocenah čakalne vrste (v celoti - izgube v zdravstvu, izgube ZZZS zaradi izplačil (refundacij), oportunistične izgube, ...) povzročajo skoraj 800 milionov nepotrebnih stroškov (daljša zdravljenje, več pregledov, slabše zdravje ljudi, slabše počutje ljudi, povečanje porabe analgetikov,...). Dodane dobre dve miliardi izgubimo zaradi premalo delovne sile.
- Tako pridemo do pokojninske reforme. Zakaj mora biti človek genij, da dojame, da se državi izplača, če omogoči zaposlitev upokojencu (v teh razmerah, ko manjka delovne sile). Človek izpolnjuje pogoje in se upokoji. Država plačuje pokojnino. V kolikor je ta zelo nizka, pa tudi socialne transferje. V kolikor se oseba zaposli, bo država sicer res še plačevala pokojnino, zagotovo ne več socialnih transferjev, dobila bo zajeten kup denarja iz prispevkov in DOH, ter iz DDV, zaradi večje kupne moči. Večja domača potrošnja pomeni tudi več dela za podjetja in trgovino, če gre za uvoz. Mi pa bomo na tem doktorirali. Vprašanje, zakaj je v sloveniji nezaposljivih 13.000 ekonomistov pa spada v drugo dimenzijo. Del razloga je v tem, da povpraševanja po tem znanju ni, ker je ponudba previsoka, podobno velja za pravnike, .... Drug razlog so visoki socialni transferji, ki z nekaj dela na črno, pomenijo več denarja kot je minimalna plača.
- In že smo pri logiki države, ko najprej pobere, šele nato ljudje zaslužijo. To velja za s.p. je. Klasične in popoldanske. Zakaj država pobere prispevke in davke, dokler oseba ne zasluži vsaj toliko, kolikor potrebuje za preživetje? Najprej denar pobere, potem deli stimualcije v višini 5.000€, socialne transferje, .... Kup birokracije po nepotrebnem. Kup stisk ljudi. Vem vsaj nekaj primerov, vključno s sabo, ko se za popoldanski s.p. nismo odločili, ker se ne izzide. Takoj moram plačati prispevke, pa naj sem kaj ustvaril ali ne. Potrebujem, še spletno stran, material, .... V kolikor bi bila država na tem področju bolj odprta in bi nudila več možnosti in priložnosti, bi iz nekaj (denimo 10 - tvegan kapital 1/7)teh s.p.jev zraslo vpodjetje. Iz nekaj od teh podjetij (denimo 100) eno večje podjetje. Od tega bi vsi imeli realno nekaj konkretnega. Tako pa ljudje raje iščejo luknje, delajo na črno, etc... Mimogreda, sam ne delam na črno, sem se ideji pač odpovedal.

Ne pozabite, da država povečuje minimalno plačo in osnovo. Da povečuje obremenitve s.p.jev. Ne samo, da realni sektor prispeva dobre 4% več pri enaki zaposljivosti zaradi povečanja plač, dodatno prispevajo tudi s.p.ji z dvigom prispevkov.

Nič, niti besedice o tem, kako zmanjšati stroške iz naslova javne uprave. Kako zmanjšati število neporebnih zakonov, ki delajo samo zmedo. Kako narediti javno upravo ljudem in podjetnikom prijazno, bolj učinkovito, bolj poceni, etc....

V času pomanjkanja odpiramo in podpiramo odprtje lakirnice, na vodovarstvenem področju. V naprej lahko povem. Kakršno seme tako drevo. O tej lakirnici bomo še slišali in ne bo ravno prijetno za uho.

Najmanj se nam izplača zaposlovanje tujcev. Ti dobršen del denarja ne potrošijo v SLO, saj ga pošiljajo svojim domačim v tujino.
mimoidoci sporočil: 5.179
[#2761819] 05.03.19 15:53 · odgovor na: najobj (#2761801)
Odgovori   +    27
Zadnja sprememba: mimoidoci 05.03.2019 15:54
[najobj]
> [sopranos]
> Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
>
> V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
>
> Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
>
> Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.

... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...

P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak citiram: "hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance". Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.

Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
sajmonelavesela sporočil: 305
[#2761824] 05.03.19 16:03 · odgovor na: mimoidoci (#2761819)
Odgovori   +    1
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [sopranos]
> > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> >
> > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> >
> > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> >
> > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
>
> ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
>
> P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...

Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance. Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.

Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
Se spomniš, ko je Joža Malek sina Tinčeka po ušesih, ko je prišel iz sestanka?

Od 1:52:53 dalje... www.youtube.com/watc...ZArzs-huV0


In ne pozabi, po SSKJ je hujskanje to:

hújskati -am nedov. (ȗ) spodbujati k dejanjem, slabim, škodljivim za družbo

Zdravniki so šli iz Slovenije zaradi hujskanja Financ, razmeš? Oz. pardon - le pomagali so k temu, tako da so le delno soodgovorni.

Družba je dokazano na slabšem, zadeva je pravopisno in ideološko korektna :-))
sopranos sporočil: 9.471
[#2761828] 05.03.19 16:16 · odgovor na: najobj (#2761801)
Odgovori   +    12
[najobj]
> [sopranos]
> Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
>
> V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
>
> Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
>
> Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.

... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...

P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
Jaz se s tem, da so za to krive Finance pač ne morem strinjati.

V zdravstvu se slabe zadeve kopičijo in ne rešujejo že vrsto let. Edina rešitev, ki jo poznajo je, da rabijo več denarja. Vsi podatki kažejo, da se plače višajo, da je kadra več, da je več denarja. A glej ga zlomka, zadeve še vedno ne delujejo. Kar očitno pomeni, da težava ni v denarju ampak nekje drugje. Najprej naj začnejo bolj strokovno delati, pa nehajo naj zganjati korupcijo in nepotizem, pa pridejo naj že v 21. stoletje z organizacijo itd. In ko se bo videlo, da se zadeve izboljšujejo in rešujejo, takrat se lahko začnemo pogovarjati o denarju. Do takrat je pa škoda to luknjo brez dna filati z dodatnim denarjem.
FIN-547190 sporočil: 71
[#2761834] 05.03.19 17:28
Odgovori   +    12
Dokler so na UKC občasno gostili vrhunskega izraelskega kirurga za težje in težke primere, ni bilo problemov. Ko so ga iz čiste zavisti zaradi izplačanih honorarjev uspeli zavreči, se je začela velika kalvarija na oddelku. Žal je očitno ekipa globoko podpoprečna v svetovnem merilu, želela pa bi si priznanj in visokih zaslužkov. Zelo, zelo očitno.

Ali bi lahko dobili imena in priimke te ekipe, ljudi, ki so zakuhali odstranitev Izraelca in lastno ustoličenje? In nadalje, ali se lahko tem konkretnim osebam izreče doživljenjska prepoved opravljanja tovrstne kirurgije?
FIN-379669 sporočil: 2.774
[#2761845] 05.03.19 18:08 · odgovor na: FIN-547190 (#2761834)
Odgovori   +    7
Ne gre za Izraelca ali koga drugega.

Gre za organizacijo dela in za teamsko delo. To govori Gregorič. O tem je govoril tudi dr. Blaž Mrevlje.

Ko leva ne ve, kaj dela desna. In na silo neko krpanje programa, ki bi moral biti najbolj dognan, saj gre vendarle za otroke.

(Statistika je statistika in iz nje ne moremo potegniti pravih zaključkov. Velika napaka pri kirurškem posegu 14 letnice je, verjamem, ena zelo huda huda zadeva za vse vpletene, da o svojcih punce ne govorim. Verjetno je vsem hudo. Tudi meni ni vseeno, ko berem, kaka tragedija je tole.)
rednaka sporočil: 222
[#2761846] 05.03.19 18:09 · odgovor na: FIN-547190 (#2761834)
Odgovori   +    8
[FIN-547190]
Dokler so na UKC občasno gostili vrhunskega izraelskega kirurga za težje in težke primere, ni bilo problemov. Ko so ga iz čiste zavisti zaradi izplačanih honorarjev uspeli zavreči, se je začela velika kalvarija na oddelku. Žal je očitno ekipa globoko podpoprečna v svetovnem merilu, želela pa bi si priznanj in visokih zaslužkov. Zelo, zelo očitno.

Ali bi lahko dobili imena in priimke te ekipe, ljudi, ki so zakuhali odstranitev Izraelca in lastno ustoličenje? In nadalje, ali se lahko tem konkretnim osebam izreče doživljenjska prepoved opravljanja tovrstne kirurgije?

Verjetno ne poznate dovolj preteklega dogajanja, sicer ne bi tako hvalili dr. Mishalyja. Bil je zadolžen ne le za operacije v UKCL, ampak tudi za usposobitev in nadzor domačih kirurgov, česar ni uresničil.

Mednarodna komisija, v kateri sta bila poleg dr. Gregoriča in ostalih tudi dva nizozemska otroška srčna kirurga iz centra v Leidnu, je pri nadzoru programa v Mishalyjevem obdobju 2007-2014 ugotovila najmanj štiri nepotrebne smrti v zgolj enem bolj podrobno preiskanem letu (2012). Mednarodna komisija je bila v poročilu v 2015 zelo kritična do vloge Izraelca Mishalyja, o njem je ugotovila:

- Ravnanje Davida Mishalyja, tako v vlogi kirurga kot kirurškega nadzornika, je popolnoma neodgovorno, ugotavlja komisija. Je sicer dobro usposobljen kirurg in ima dobre človeške lastnosti, a to ne opravičuje naslednjega:
- Pogosto je zapustil državo, ko so bili bolniki še na operacijski mizi, in jih pustil v rokah neizkušenega kirurga, ni kazal skrbi za stabilizacijo bolnikov po operaciji.
- Večkrat je predolgo puščal bolnike na zunajtelesni membranski oksigenaciji ali prostinu, kar je podstandardna terapija in ni v skladu z mednarodnimi smernicami.
- Kot vodja se ni odzival na zahteve intenzivistov in kardiologov za hitro vnovično operacijo bolnikov v stiski, ni tega naročil mlajšemu kirurgu niti ni bil pripravljen sam reoperirati.
- Napake pri odločanju o operacijah srčnih napak pri otrocih.
- Nezadostno usposabljanje Roberta Blumauerja, ki ga je obdržal na položaju kirurga tudi, ko je bilo očitno, da ni usposobljen. Mishaly je po ugotovitvah komisije vsa leta v UKCL opravljal približno dve tretjini vseh težjih operacij.
- Prezrl je usposabljanje in ignoriral drugega specializanta Janeza Vodiškarja.
- Pogosto ni pripravil nobenih poročil o operacijah.
- Kot glavni kirurg je pokazal izredno slabe vodstvene sposobnosti.

O tem smo leta 2015 in tudi že prej pisali v Financah, glej članek www.finance.si/88348...m-skrivali in članek www.finance.si/88358...o-v-celoti .

Lp, Andreja
najobj sporočil: 26.606
[#2761858] 05.03.19 18:59 · odgovor na: mimoidoci (#2761819)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 05.03.2019 19:01
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [sopranos]
> > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> >
> > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> >
> > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> >
> > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
> ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
>
> P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak citiram: "hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance". Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.

Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
... eh, pa je mimoidoči že spet zamudil priložnost, da bi šel mimo ...

P.S.: tole forum.finance.si/?m=...061&single si preberi, da o blesavi babi in njenem šefu ne bom še enkrat isto pisal ... aja, in ko si glih pri javnem zdravstvu, bi lahko še povedal, koliko slovenskih otrok bi lahko zdravili v privatnem zdravstvu in kdo bi to plačal, ker imajo bolane otroke običajno glih revni starši ... khmm, če zdaj pozabim, da glede na zapletenost zdravljenja - uspešno operirati kot oreh drobno srce dojenčka je za stručkote tukaj na Financah najbolj enostavna stvar na svetu - ne nujno glih uspešno ...
FIN-527377 sporočil: 971
[#2761860] 05.03.19 19:02 · odgovor na: rednaka (#2761846)
Odgovori   +    5
Če lahko komentiram, je torej tujec kriv, ker ni ustrezno izobrazil naših kadrov? Nič ne vidim vsebinskega odgovora ne komentar predhodnika o internih sranjih vase zagledanih zdravnikov na UKC.

Tudi moje izkušnje z UKC v zadnjih dveh desetletjih so klavrne. Če bi bil odvisen od dobre volje predstojnika in vrstnega reda operacij ledvičnega raka, bi bil danes že vsaj leto dni pokojni. Nekoč elitna inštitucija je postala leglo poprečnežev, ki se vidijo v globalni zdravniški smetani. Špice grejo ven, za dober denar, poprečneži pa "blestijo" doma in si dajejo duška s "strokovnimi potovanji" po kongresih v zanimivih krajih. Malo je izjem. Mimogrede, blesteč primerek, ginekolog, je strasten lovec in hodi le na taka strokovna srečanja, kjer ima možnost streljati divjad po napornem delovnem dnevu...

Verjemite ali pa ne, situacijo na UKC spremljam od njegovega nastanka, sprva sorodstveno, nato poklicno, danes s stališča potencialnega pacienta.
najobj sporočil: 26.606
[#2761862] 05.03.19 19:06 · odgovor na: sopranos (#2761828)
Odgovori   +    1
[sopranos]
> [najobj]
> > [sopranos]
> > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> >
> > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> >
> > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> >
> > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
> ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
>
> P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
Jaz se s tem, da so za to krive Finance pač ne morem strinjati.

V zdravstvu se slabe zadeve kopičijo in ne rešujejo že vrsto let. Edina rešitev, ki jo poznajo je, da rabijo več denarja. Vsi podatki kažejo, da se plače višajo, da je kadra več, da je več denarja. A glej ga zlomka, zadeve še vedno ne delujejo. Kar očitno pomeni, da težava ni v denarju ampak nekje drugje. Najprej naj začnejo bolj strokovno delati, pa nehajo naj zganjati korupcijo in nepotizem, pa pridejo naj že v 21. stoletje z organizacijo itd. In ko se bo videlo, da se zadeve izboljšujejo in rešujejo, takrat se lahko začnemo pogovarjati o denarju. Do takrat je pa škoda to luknjo brez dna filati z dodatnim denarjem.
... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...
rednaka sporočil: 222
[#2761863] 05.03.19 19:07 · odgovor na: FIN-527377 (#2761860)
Odgovori   +    5
[FIN-527377]
Če lahko komentiram, je torej tujec kriv, ker ni ustrezno izobrazil naših kadrov? Nič ne vidim vsebinskega odgovora ne komentar predhodnika o internih sranjih vase zagledanih zdravnikov na UKC.

To, da mora usposobiti domače kirurge, je imel Mishaly v pogodbi z UKCL in za to (in ne samo za operacije) so mu tudi veliko plačevali.

Lp, Andreja
FIN-527377 sporočil: 971
[#2761867] 05.03.19 19:23 · odgovor na: rednaka (#2761863)
Odgovori   +    5
[rednaka]
> [FIN-527377]
> Če lahko komentiram, je torej tujec kriv, ker ni ustrezno izobrazil naših kadrov? Nič ne vidim vsebinskega odgovora ne komentar predhodnika o internih sranjih vase zagledanih zdravnikov na UKC.


To, da mora usposobiti domače kirurge, je imel Mishaly v pogodbi z UKCL in za to (in ne samo za operacije) so mu tudi veliko plačevali.

Lp, Andreja
Ti isti kadri pa torej verjamejo, da so se naučili obrti? In po svojih očitno bolj skromnih znanjih nehote ubijajo otroke? Kriva sta a) država, ker ni sposobna preveriti njihovih znanj, ali b) hipertrofirani ego teh konkretnih posameznikov, ki si umišljajo, da so, kar žal niso. Ali kaj tretjega?

In pri misli na te otroke mi hudičevo dol visi, v kakšni meri jih je izobrazil. Očitno v obojestransko zadovoljstvo slabo, saj so ga izrinili amaterski poprečneži, on je pa lepo kasiral. Še vedno pa je reševal življenja. Ti drugi pa temu niso najbolj kos.
sopranos sporočil: 9.471
[#2761868] 05.03.19 19:23 · odgovor na: najobj (#2761862)
Odgovori   +    4
[najobj]
> [sopranos]
> > [najobj]
> > > [sopranos]
> > > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> > >
> > > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> > >
> > > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> > >
> > > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.

> > ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
> >
> > P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...

> Jaz se s tem, da so za to krive Finance pač ne morem strinjati.
>
> V zdravstvu se slabe zadeve kopičijo in ne rešujejo že vrsto let. Edina rešitev, ki jo poznajo je, da rabijo več denarja. Vsi podatki kažejo, da se plače višajo, da je kadra več, da je več denarja. A glej ga zlomka, zadeve še vedno ne delujejo. Kar očitno pomeni, da težava ni v denarju ampak nekje drugje. Najprej naj začnejo bolj strokovno delati, pa nehajo naj zganjati korupcijo in nepotizem, pa pridejo naj že v 21. stoletje z organizacijo itd. In ko se bo videlo, da se zadeve izboljšujejo in rešujejo, takrat se lahko začnemo pogovarjati o denarju. Do takrat je pa škoda to luknjo brez dna filati z dodatnim denarjem.

... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...
Kot je meni poznano iz medijev so vrsto let sodelovali z izraelskim zdravnikom, katerega dobro plačana naloga je bila, da vzgoji nove, mlade kirurge, ki bi potem lahko to delo opravljali samostojno. In rezultatov ni bilo.

Krivec za to je vodstvo UKC.

In neke Finance so v tej zgodbi povsem nepomemben faktor. Finance so samo povedale da je "cesar" nag. In ne vem kako bi nepisanje o tem zadevo rešilo oz. v čemer koli spremenilo pripravljenost mladih zdravnikov.
najobj sporočil: 26.606
[#2761875] 05.03.19 19:40 · odgovor na: sopranos (#2761868)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: najobj 05.03.2019 19:42
> ... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...
Kot je meni poznano iz medijev so vrsto let sodelovali z izraelskim zdravnikom, katerega dobro plačana naloga je bila, da vzgoji nove, mlade kirurge, ki bi potem lahko to delo opravljali samostojno. In rezultatov ni bilo.

Krivec za to je vodstvo UKC.

In neke Finance so v tej zgodbi povsem nepomemben faktor. Finance so samo povedale da je "cesar" nag. In ne vem kako bi nepisanje o tem zadevo rešilo oz. v čemer koli spremenilo pripravljenost mladih zdravnikov.
... OK, Finance seveda niso odločilen faktor za razpad sistema, res pa je tudi, da če ob tako strokovno delikatni zadevi, kjer - grozno se sliši, ampak je res - smrt malega nesrečnika tudi za največje strokovnjake na svetu ni nič nenavadnega, stalno poudarjaš, da je vse narobe, potem verjetno ne pomagaš k temu, da bi bilo kdaj bolje ... evo, in to se je tudi zgodilo, nič ni bolje in zelo verjetno nikoli ne bo ...
sopranos sporočil: 9.471
[#2761881] 05.03.19 20:01 · odgovor na: najobj (#2761875)
Odgovori   +    6
[najobj]
> > ... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...

> Kot je meni poznano iz medijev so vrsto let sodelovali z izraelskim zdravnikom, katerega dobro plačana naloga je bila, da vzgoji nove, mlade kirurge, ki bi potem lahko to delo opravljali samostojno. In rezultatov ni bilo.
>
> Krivec za to je vodstvo UKC.
>
> In neke Finance so v tej zgodbi povsem nepomemben faktor. Finance so samo povedale da je "cesar" nag. In ne vem kako bi nepisanje o tem zadevo rešilo oz. v čemer koli spremenilo pripravljenost mladih zdravnikov.

... OK, Finance seveda niso odločilen faktor za razpad sistema, res pa je tudi, da če ob tako strokovno delikatni zadevi, kjer - grozno se sliši, ampak je res - smrt malega nesrečnika tudi za največje strokovnjake na svetu ni nič nenavadnega, stalno poudarjaš, da je vse narobe, potem verjetno ne pomagaš k temu, da bi bilo kdaj bolje ... evo, in to se je tudi zgodilo, nič ni bolje in zelo verjetno nikoli ne bo ...
V resnih zdravstvenih institucijah spremljajo in javno objavljajo tudi podatke o zdravniških napakah. In potem sestankujejo in iščejo rešitve kako delež teh napak zmanjšati.

In kot je meni znano, tega v Sloveniji NI. Pri nas se podatke o zdravniških napakah skriva, tudi mi ni poznano, da bi kje sistematično zbirali in analizirali te napake.

Prav tako imajo v tujini določeno koliko operacij mora opraviti zdravnik na leto, da še lahko govorimo o varni izvedbi napak. Pokazalo se je namreč, da če zdravniki opravijo premalo operacij, je delež napak bistveno večji.

Mogoče to ni nikomur v interesu, ker bi se potem pokazalo, da je Slovenija preprosto premajhna, da bi imela 26, al koliko jih že ima?, bolnišnic. Ker potem nekaj 10 ljudi ne bi bilo več tako pomembnih, kot so to danes, ko imajo nazive direktor, predstojnik itd.

Ampak verjamem, da me bo sedaj kdo spet podučil, da je ves problem v denarju. Da če bi ga bilo več, bi teh problemov ne bilo.
sopranos sporočil: 9.471
[#2761892] 05.03.19 21:28 · odgovor na: sopranos (#2761881)
Odgovori   +    1
[sopranos]
> [najobj]
> > > ... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...
>
> > Kot je meni poznano iz medijev so vrsto let sodelovali z izraelskim zdravnikom, katerega dobro plačana naloga je bila, da vzgoji nove, mlade kirurge, ki bi potem lahko to delo opravljali samostojno. In rezultatov ni bilo.
> >
> > Krivec za to je vodstvo UKC.
> >
> > In neke Finance so v tej zgodbi povsem nepomemben faktor. Finance so samo povedale da je "cesar" nag. In ne vem kako bi nepisanje o tem zadevo rešilo oz. v čemer koli spremenilo pripravljenost mladih zdravnikov.
>
> ... OK, Finance seveda niso odločilen faktor za razpad sistema, res pa je tudi, da če ob tako strokovno delikatni zadevi, kjer - grozno se sliši, ampak je res - smrt malega nesrečnika tudi za največje strokovnjake na svetu ni nič nenavadnega, stalno poudarjaš, da je vse narobe, potem verjetno ne pomagaš k temu, da bi bilo kdaj bolje ... evo, in to se je tudi zgodilo, nič ni bolje in zelo verjetno nikoli ne bo ...

V resnih zdravstvenih institucijah spremljajo in javno objavljajo tudi podatke o zdravniških napakah. In potem sestankujejo in iščejo rešitve kako delež teh napak zmanjšati.

In kot je meni znano, tega v Sloveniji NI. Pri nas se podatke o zdravniških napakah skriva, tudi mi ni poznano, da bi kje sistematično zbirali in analizirali te napake.

Prav tako imajo v tujini določeno koliko operacij mora opraviti zdravnik na leto, da še lahko govorimo o varni izvedbi napak. Pokazalo se je namreč, da če zdravniki opravijo premalo operacij, je delež napak bistveno večji.
...še lahko govorimo o varni izvedbi OPERACIJ.
Mogoče to ni nikomur v interesu, ker bi se potem pokazalo, da je Slovenija preprosto premajhna, da bi imela 26, al koliko jih že ima?, bolnišnic. Ker potem nekaj 10 ljudi ne bi bilo več tako pomembnih, kot so to danes, ko imajo nazive direktor, predstojnik itd.

Ampak verjamem, da me bo sedaj kdo spet podučil, da je ves problem v denarju. Da če bi ga bilo več, bi teh problemov ne bilo.
mimoidoci sporočil: 5.179
[#2761894] 05.03.19 21:41 · odgovor na: najobj (#2761858)
Odgovori   +    11
[najobj]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [sopranos]
> > > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> > >
> > > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> > >
> > > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> > >
> > > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.

> > ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
> >
> > P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...

> Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak citiram: "hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance". Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.
>
> Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.

... eh, pa je mimoidoči že spet zamudil priložnost, da bi šel mimo ...

P.S.: tole forum.finance.si/?m=...061&single si preberi, da o blesavi babi in njenem šefu ne bom še enkrat isto pisal ... aja, in ko si glih pri javnem zdravstvu, bi lahko še povedal, koliko slovenskih otrok bi lahko zdravili v privatnem zdravstvu in kdo bi to plačal, ker imajo bolane otroke običajno glih revni starši ... khmm, če zdaj pozabim, da glede na zapletenost zdravljenja - uspešno operirati kot oreh drobno srce dojenčka je za stručkote tukaj na Financah najbolj enostavna stvar na svetu - ne nujno glih uspešno ...
Zakaj si izbral ravno oreh? Zakaj ne kostanj, regratovo lučko, dudo, majhno ropotuljico ali recimo za Mozartovo kroglico velik srček (mene Mozart vedno gane). To bi bilo še bolj presunljivo in še bolj emocionalno pri grajanju teh res odvratnih in nesramnih forumskih stručkotov. Očitno nisi še popolnoma čustveno zrel za pravega levičarja.

Mi je pa všeč konstatacija, da zbolevajo le otroci revežev. To bi celo pri Fajonovi in Kordišu šlo skozi z zanesljivim plusom - kljub tvoji neokretnosti in ne še popolnoma izdelani prefinjenosti čustvovanja. Skratka malo si še fake, potrenirati bo treba, da boš kot pravi profi.
rename sporočil: 11.642
[#2761898] 05.03.19 22:22 · odgovor na: sopranos (#2761892)
Odgovori   +    5
Seveda se bolje slisi direktor bolnice, kot pa vodja izmene ;-)
kikach sporočil: 11
[#2761919] 06.03.19 07:57 · odgovor na: sopranos (#2761781)
Odgovori   +    1
Dokler ne bodo ustvarili ekipe in je plačali primerno ne bo nič. Ljudje, ki so strokovnjaki ne bodo delali za teh par EUR na mesec. Otroška srčna kirurgija ni šala. Pa tudi mediji, ki so linčali Izraelca naj odgovarjajo!
NemirniTujec sporočil: 5.500
[#2761926] 06.03.19 08:33 · odgovor na: mimoidoci (#2761894)
Odgovori   +    9
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [mimoidoci]
> > > [najobj]
> > > > [sopranos]
> > > > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> > > >
> > > > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> > > >
> > > > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> > > >
> > > > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
>
> > > ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
> > >
> > > P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
>
> > Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak citiram: "hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance". Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.
> >
> > Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
>
> ... eh, pa je mimoidoči že spet zamudil priložnost, da bi šel mimo ...
>
> P.S.: tole forum.finance.si/?m=...061&single si preberi, da o blesavi babi in njenem šefu ne bom še enkrat isto pisal ... aja, in ko si glih pri javnem zdravstvu, bi lahko še povedal, koliko slovenskih otrok bi lahko zdravili v privatnem zdravstvu in kdo bi to plačal, ker imajo bolane otroke običajno glih revni starši ... khmm, če zdaj pozabim, da glede na zapletenost zdravljenja - uspešno operirati kot oreh drobno srce dojenčka je za stručkote tukaj na Financah najbolj enostavna stvar na svetu - ne nujno glih uspešno ...

Zakaj si izbral ravno oreh? Zakaj ne kostanj, regratovo lučko, dudo, majhno ropotuljico ali recimo za Mozartovo kroglico velik srček (mene Mozart vedno gane). To bi bilo še bolj presunljivo in še bolj emocionalno pri grajanju teh res odvratnih in nesramnih forumskih stručkotov. Očitno nisi še popolnoma čustveno zrel za pravega levičarja.

Mi je pa všeč konstatacija, da zbolevajo le otroci revežev. To bi celo pri Fajonovi in Kordišu šlo skozi z zanesljivim plusom - kljub tvoji neokretnosti in ne še popolnoma izdelani prefinjenosti čustvovanja. Skratka malo si še fake, potrenirati bo treba, da boš kot pravi profi.
Mislim da vsi skupaj delamo iz muhe slona. Otroska kardiologija je pac predraga in prezapletena stroka, da bi za to namenjali trume denarja, dokler hocemo ostati pristna slovenska demokraticno socialisticna republika. Imamo dve jasni opciji:

1. Vlada z zakonom prepove bolezni in okvare srca pri mladoletnih - saj zato jo je delovno ljudstvo vendar izvolilo!

2. Za primere, ko si bo bolezen drznila ropati nas zarod kljub najstrozji prepovedi, se da starsem moznost posvojitve boljsega specimena, ki nima tezav s srcem

3. Ce to komu ne ustreza, naj si naredi novega in upa na vec srece.

Ne mores imeti mentalitete afriskega plemena na volitvah, potem pa fantazirati o svetosti zivljenja v bolnisnici. Mislim - seveda lahko, samo deluje pac ne... Edini za katere vse to deluje so prodajalci jebeludzbunjenog pamfletov, ki vijejo roke nad "grozotami" - ceprav odgovorni res niso, jim je pa treba priznati vsaj odlicno adaptacijo na butalistan.
spiderman sporočil: 1.338
[#2761929] 06.03.19 08:51 · odgovor na: kikach (#2761919)
Odgovori   +    3
[kikach]
Dokler ne bodo ustvarili ekipe in je plačali primerno ne bo nič. Ljudje, ki so strokovnjaki ne bodo delali za teh par EUR na mesec. Otroška srčna kirurgija ni šala. Pa tudi mediji, ki so linčali Izraelca naj odgovarjajo!
A bi po tvoje dr. Mishaly mogoče lahko tudi kaj odgovarjal za:
- nepotrebne smrti 4 otrok samo v 2012 in ostale ugotovitve nednarodne komisije, ki je ta "njegov" program vzela pod drobnogled?
- neizpolnjevanje pogodbene obveznosti izobraževanja in usposabljanja domačih kirurgov?

Dihaj.
Mark, a si to ti?
mimoidoci sporočil: 5.179
[#2761940] 06.03.19 09:27 · odgovor na: NemirniTujec (#2761926)
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: mimoidoci 06.03.2019 09:32
[NemirniTujec]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [najobj]
> > > > > [sopranos]
> > > > > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> > > > >
> > > > > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> > > > >
> > > > > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> > > > >
> > > > > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
> >
> > > > ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
> > > >
> > > > P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
> >
> > > Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak citiram: "hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance". Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.
> > >
> > > Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
> >
> > ... eh, pa je mimoidoči že spet zamudil priložnost, da bi šel mimo ...
> >
> > P.S.: tole forum.finance.si/?m=...061&single si preberi, da o blesavi babi in njenem šefu ne bom še enkrat isto pisal ... aja, in ko si glih pri javnem zdravstvu, bi lahko še povedal, koliko slovenskih otrok bi lahko zdravili v privatnem zdravstvu in kdo bi to plačal, ker imajo bolane otroke običajno glih revni starši ... khmm, če zdaj pozabim, da glede na zapletenost zdravljenja - uspešno operirati kot oreh drobno srce dojenčka je za stručkote tukaj na Financah najbolj enostavna stvar na svetu - ne nujno glih uspešno ...
>
> Zakaj si izbral ravno oreh? Zakaj ne kostanj, regratovo lučko, dudo, majhno ropotuljico ali recimo za Mozartovo kroglico velik srček (mene Mozart vedno gane). To bi bilo še bolj presunljivo in še bolj emocionalno pri grajanju teh res odvratnih in nesramnih forumskih stručkotov. Očitno nisi še popolnoma čustveno zrel za pravega levičarja.
>
> Mi je pa všeč konstatacija, da zbolevajo le otroci revežev. To bi celo pri Fajonovi in Kordišu šlo skozi z zanesljivim plusom - kljub tvoji neokretnosti in ne še popolnoma izdelani prefinjenosti čustvovanja. Skratka malo si še fake, potrenirati bo treba, da boš kot pravi profi.

Mislim da vsi skupaj delamo iz muhe slona. Otroska kardiologija je pac predraga in prezapletena stroka, da bi za to namenjali trume denarja, dokler hocemo ostati pristna slovenska demokraticno socialisticna republika. Imamo dve jasni opciji:

1. Vlada z zakonom prepove bolezni in okvare srca pri mladoletnih - saj zato jo je delovno ljudstvo vendar izvolilo!

2. Za primere, ko si bo bolezen drznila ropati nas zarod kljub najstrozji prepovedi, se da starsem moznost posvojitve boljsega specimena, ki nima tezav s srcem

3. Ce to komu ne ustreza, naj si naredi novega in upa na vec srece.

Ne mores imeti mentalitete afriskega plemena na volitvah, potem pa fantazirati o svetosti zivljenja v bolnisnici. Mislim - seveda lahko, samo deluje pac ne... Edini za katere vse to deluje so prodajalci jebeludzbunjenog pamfletov, ki vijejo roke nad "grozotami" - ceprav odgovorni res niso, jim je pa treba priznati vsaj odlicno adaptacijo na butalistan.

Si nor. Če z dekretom prepovemo bolezni srca pri mladostnikih, se lahko nekdo spomni na razširitev dekreta še na druge bolezni in na podaljšek obdobja prepovedi vseh bolezni, vse do zrelih let. S tem bi se podaljšala povprečna življenska doba v slovencef in z njo izdatki za pokojnine. Posledica bi bila, da se taka zdravstvena reforma hitro odrazi še na zahtevi po pokojninski reformi. Zdaj pa mi ti prosim imenuj levo koalicijo, ki bi zmogla ne eno, ampak celo dve reformi (tukaj medklic: nisem hotel biti ideološki, ampak ve se v katerih vladah se sprejemajo dekreti namesto reform). Vidiš, ne moremo mi predolgo živet, ker lahko nastopijo socialni nemiri, pa tudi revščina pri starostnikih in neenakost zaradi česarkoli že. S tem pa bi se tudi preobremenilo že tako obremenjen javni sektor.
kzupanc sporočil: 8.150
[#2761949] 06.03.19 09:51 · odgovor na: FIN-311684 (#2761791)
Odgovori   +    1
[FIN-311684]
Nič ne pomeni nadzor, super nadzor, revizija...Na UKCL lahko imajo dobro delujoč program, problem je zdravstveni sistem v katerem je kaos, kaže, da je tudi na UKCL kaos v katerem niti dober niti slab program ne more delovati. Ljudje, otroci umirajo in nekaj najboljšega , najcenejšega in najbolj enostavnega je, da vlada za začetek ukine dvoživke, naj z zakonom prepove zaposlenim v javnih službah delo po podjemnih pogodbah ali preko lastnih espejev in naj omogoči zdravnikom, da se skoncentrirajo na delo na UKCL in naj v motečem obsedenem pohlepu ne mislijo na popoldanske zaslužke pri zasebnikih. Ljudski pohlep je neomejen, pri fidesovih zdravnikih tudi večen in ga ne morejo krotiti, lahko ga ukroti le vlada z zakonom. Če nekaterim prepoved ne bo ustrezala naj odpovejo delovno razmerje in se zaposlijo pri zasebnikih. Brez skrbi, zelo malo jih bo, če sploh kdo bo. Nikamor ne bodo odšli. Dvoživke so največji krivec za sesutje slovenskega zdravstvenega sistema, ki ga sproti sesuvajo.
To najbrž tudi. Je pares, da bo otroške srčne kirurge potrebno plačati vsaj nekje med plačilom za goste iz Amerike lani in plačami kirurgov našega javnega zdravstva. Zasebniki naj bodo ločeni, morajo pa brez koncesij imeti bolniki (zavarovalnica) pravico koristiti njihove usluge iz zavarovanja.
NemirniTujec sporočil: 5.500
[#2761968] 06.03.19 11:19 · odgovor na: mimoidoci (#2761940)
Odgovori   +    5
Ah, jaz pa sem imel se toliko dobrih idej :-) (prosto po ediju kardelju)

Malenkost bolj zares - sredstva za javno zdravstvo so pac omejena, nivo managementa v butalistanu je pac butalistanski, in morda je otroska kardiologija ausglajzana, morda pa sploh ne - kaj pa mi vemo koliko primerov imajo in kake so verjetnosti smrtnosti etc. Generalno gledano ima slovenija cist pricakovan in slovenije vreden nivo zdravstvenih storitev. Jaz bi cez palec rekel, da je zdravstvo en bolje delujocih sistemov v sloveniji.

Ko bo pa premier Svice v tigrasti kikli prepeval bandierro rosso na nekaksni balkanijadi, ali pa sovinisticne vice pokal na nacionalni tv - no, potem bomo pa tudi mi "nova svica."

Je pa tudi res da zdravstva nisem zares koristil vsaj pet let in zato ne vem, ali se priblizuje dementnosti in plemenskim operacijam policije, sodisc, delovnih odnosov in zakonodaje tako v javnem sektorju kot v vecjih privat firmah, ali bizarnosti solskega sistema. Ampak kolikor se pogovarjam z ljudmi, imajo v zdr domu se vedno bistveno visje zaupanje v servis, kot na policiji, sodiscih ali v solah ali kjerkoli drugje.
najobj sporočil: 26.606
[#2761975] 06.03.19 12:08 · odgovor na: mimoidoci (#2761894)
Odgovori   +    1
Zakaj si izbral ravno oreh? Zakaj ne kostanj, regratovo lučko, dudo, majhno ropotuljico ali recimo za Mozartovo kroglico velik srček (mene Mozart vedno gane). To bi bilo še bolj presunljivo in še bolj emocionalno pri grajanju teh res odvratnih in nesramnih forumskih stručkotov. Očitno nisi še popolnoma čustveno zrel za pravega levičarja.

Mi je pa všeč konstatacija, da zbolevajo le otroci revežev. To bi celo pri Fajonovi in Kordišu šlo skozi z zanesljivim plusom - kljub tvoji neokretnosti in ne še popolnoma izdelani prefinjenosti čustvovanja. Skratka malo si še fake, potrenirati bo treba, da boš kot pravi profi.
... čuj, ti si tako smešen, da se sploh ne čudim, da te imajo ljudje tako radi ...
mimoidoci sporočil: 5.179
[#2761997] 06.03.19 13:20 · odgovor na: najobj (#2761975)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: mimoidoci 06.03.2019 13:24
[najobj]
> Zakaj si izbral ravno oreh? Zakaj ne kostanj, regratovo lučko, dudo, majhno ropotuljico ali recimo za Mozartovo kroglico velik srček (mene Mozart vedno gane). To bi bilo še bolj presunljivo in še bolj emocionalno pri grajanju teh res odvratnih in nesramnih forumskih stručkotov. Očitno nisi še popolnoma čustveno zrel za pravega levičarja.
>
> Mi je pa všeč konstatacija, da zbolevajo le otroci revežev. To bi celo pri Fajonovi in Kordišu šlo skozi z zanesljivim plusom - kljub tvoji neokretnosti in ne še popolnoma izdelani prefinjenosti čustvovanja. Skratka malo si še fake, potrenirati bo treba, da boš kot pravi profi.

... čuj, ti si tako smešen, da se sploh ne čudim, da te imajo ljudje tako radi ...
...in ti si tako lažno čustvujoč (beri patetičen), da se sploh ne čudim, da te nihče ne mara...

Strani: 1 2