Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

mimoidoci sporočil: 5.172
Zadnja sprememba: mimoidoci 06.03.2019 09:32
[NemirniTujec]
> [mimoidoci]
> > [najobj]
> > > [mimoidoci]
> > > > [najobj]
> > > > > [sopranos]
> > > > > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> > > > >
> > > > > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> > > > >
> > > > > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> > > > >
> > > > > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
> >
> > > > ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
> > > >
> > > > P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...
> >
> > > Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak citiram: "hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance". Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.
> > >
> > > Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
> >
> > ... eh, pa je mimoidoči že spet zamudil priložnost, da bi šel mimo ...
> >
> > P.S.: tole forum.finance.si/?m=...061&single si preberi, da o blesavi babi in njenem šefu ne bom še enkrat isto pisal ... aja, in ko si glih pri javnem zdravstvu, bi lahko še povedal, koliko slovenskih otrok bi lahko zdravili v privatnem zdravstvu in kdo bi to plačal, ker imajo bolane otroke običajno glih revni starši ... khmm, če zdaj pozabim, da glede na zapletenost zdravljenja - uspešno operirati kot oreh drobno srce dojenčka je za stručkote tukaj na Financah najbolj enostavna stvar na svetu - ne nujno glih uspešno ...
>
> Zakaj si izbral ravno oreh? Zakaj ne kostanj, regratovo lučko, dudo, majhno ropotuljico ali recimo za Mozartovo kroglico velik srček (mene Mozart vedno gane). To bi bilo še bolj presunljivo in še bolj emocionalno pri grajanju teh res odvratnih in nesramnih forumskih stručkotov. Očitno nisi še popolnoma čustveno zrel za pravega levičarja.
>
> Mi je pa všeč konstatacija, da zbolevajo le otroci revežev. To bi celo pri Fajonovi in Kordišu šlo skozi z zanesljivim plusom - kljub tvoji neokretnosti in ne še popolnoma izdelani prefinjenosti čustvovanja. Skratka malo si še fake, potrenirati bo treba, da boš kot pravi profi.

Mislim da vsi skupaj delamo iz muhe slona. Otroska kardiologija je pac predraga in prezapletena stroka, da bi za to namenjali trume denarja, dokler hocemo ostati pristna slovenska demokraticno socialisticna republika. Imamo dve jasni opciji:

1. Vlada z zakonom prepove bolezni in okvare srca pri mladoletnih - saj zato jo je delovno ljudstvo vendar izvolilo!

2. Za primere, ko si bo bolezen drznila ropati nas zarod kljub najstrozji prepovedi, se da starsem moznost posvojitve boljsega specimena, ki nima tezav s srcem

3. Ce to komu ne ustreza, naj si naredi novega in upa na vec srece.

Ne mores imeti mentalitete afriskega plemena na volitvah, potem pa fantazirati o svetosti zivljenja v bolnisnici. Mislim - seveda lahko, samo deluje pac ne... Edini za katere vse to deluje so prodajalci jebeludzbunjenog pamfletov, ki vijejo roke nad "grozotami" - ceprav odgovorni res niso, jim je pa treba priznati vsaj odlicno adaptacijo na butalistan.

Si nor. Če z dekretom prepovemo bolezni srca pri mladostnikih, se lahko nekdo spomni na razširitev dekreta še na druge bolezni in na podaljšek obdobja prepovedi vseh bolezni, vse do zrelih let. S tem bi se podaljšala povprečna življenska doba v slovencef in z njo izdatki za pokojnine. Posledica bi bila, da se taka zdravstvena reforma hitro odrazi še na zahtevi po pokojninski reformi. Zdaj pa mi ti prosim imenuj levo koalicijo, ki bi zmogla ne eno, ampak celo dve reformi (tukaj medklic: nisem hotel biti ideološki, ampak ve se v katerih vladah se sprejemajo dekreti namesto reform). Vidiš, ne moremo mi predolgo živet, ker lahko nastopijo socialni nemiri, pa tudi revščina pri starostnikih in neenakost zaradi česarkoli že. S tem pa bi se tudi preobremenilo že tako obremenjen javni sektor.