Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sopranos sporočil: 9.383
[najobj]
> [sopranos]
> > [najobj]
> > > [sopranos]
> > > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> > >
> > > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> > >
> > > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> > >
> > > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.

> > ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
> >
> > P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...

> Jaz se s tem, da so za to krive Finance pač ne morem strinjati.
>
> V zdravstvu se slabe zadeve kopičijo in ne rešujejo že vrsto let. Edina rešitev, ki jo poznajo je, da rabijo več denarja. Vsi podatki kažejo, da se plače višajo, da je kadra več, da je več denarja. A glej ga zlomka, zadeve še vedno ne delujejo. Kar očitno pomeni, da težava ni v denarju ampak nekje drugje. Najprej naj začnejo bolj strokovno delati, pa nehajo naj zganjati korupcijo in nepotizem, pa pridejo naj že v 21. stoletje z organizacijo itd. In ko se bo videlo, da se zadeve izboljšujejo in rešujejo, takrat se lahko začnemo pogovarjati o denarju. Do takrat je pa škoda to luknjo brez dna filati z dodatnim denarjem.

... eh, saj se ti ni treba strinjati, ker nisem nikjer napisal, da so Finance krive za razjebanje začetkov slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ampak sem napisal, da so takrat s svojim negativističnim pisanjem k temu zelo pomagali, čeprav noben od mladih zdravnikov verjetno ni rekel, da odhaja v tujino, ker Andreja Rednak piše samo slabo o njih ... alzo, vsaj škodijo naj ne, če že ne morejo pomagat ...
Kot je meni poznano iz medijev so vrsto let sodelovali z izraelskim zdravnikom, katerega dobro plačana naloga je bila, da vzgoji nove, mlade kirurge, ki bi potem lahko to delo opravljali samostojno. In rezultatov ni bilo.

Krivec za to je vodstvo UKC.

In neke Finance so v tej zgodbi povsem nepomemben faktor. Finance so samo povedale da je "cesar" nag. In ne vem kako bi nepisanje o tem zadevo rešilo oz. v čemer koli spremenilo pripravljenost mladih zdravnikov.