Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

sajmonelavesela sporočil: 305
[mimoidoci]
> [najobj]
> > [sopranos]
> > Važno, da imajo dobre plače. Če pacienti umirajo nikogar ne briga. Nihče ne odgovorja. Krivi so starši, pa mediji, predvsem pa tuji strokovnjaki, ki si upajo povedati, da zadeva smrdi do neba.
> >
> > V Sloveniji se na ključne pozicije v zdravstvu že vrsto let namešča razno razne človeške izmečke. In zdi se, da je iz leta v leto slabše - po Kolarjevi Fakin, po Kopaču Šebeder itd. Razni Urani in podobni so še vedno pri koritu.
> >
> > Postopki pa tečejo zoper čistilke, skladniščine itd.
> >
> > Slovensko zdravstvo je iz dneva v dan večja kloaka.
>
> ... ja, in ker Financarji tako radi razkrivajo kloako slovenskega zdravstva, bi lahko še razkrili, kako so takrat s podobnim www.finance.si/8836374 zganjanjem histerije pomagali razjebat začetke slovenske otroške srčne kirurgije na UKC v Ljubljani, ker mladi zdravniki niso zmogli psihičnega pritiska lešinarjev slovenske žute štampe s Financami na čelu in so - če se prav spomnim - odšli v tujino ...
>
> P.S.: podobnega hujskaštva je bilo takrat na Financah skoraj vsaki dan, nalimal sem pač prvega, ki mi ga je izpljunil stric Google ... aja, predstavljaj si, kako enostavno je operirat odraslo srce, potem pa si isto probaj predstavljat na kot oreh majhnem srcu dojenčka ...

Lepo si to napisal. Sedaj vidimo, da za katastrofe in smrtne žrtve na otroški kirurgiji -verjetno pa se strinjava, da tudi v občem zdravstvu-, ni krivo slabo javno zdravstvo ali bognedaj negativna selekcija in vmešavanje politike, ampak hujskaštvo, zganjanje histerije, razjebavanje in psihični pritisk dnevnika Finance. Splošno razumljiva in argumentirana teza, ni kaj.

Te pozdravljata in se s teboj strinjata tudi Milojka Kolar Celarčeva in dr. Miro Cerar, ki sta vsa štiri leta le nemočno opazovala to nasilje Financ. Sicer prepolna dobrih idej in rešitev v zdravstvu, preprosto nista zmogla parirati medijskemu pritisku tega mainstream časnika s tako prevladujočim tržnim deležem.
Se spomniš, ko je Joža Malek sina Tinčeka po ušesih, ko je prišel iz sestanka?

Od 1:52:53 dalje... www.youtube.com/watc...ZArzs-huV0


In ne pozabi, po SSKJ je hujskanje to:

hújskati -am nedov. (ȗ) spodbujati k dejanjem, slabim, škodljivim za družbo

Zdravniki so šli iz Slovenije zaradi hujskanja Financ, razmeš? Oz. pardon - le pomagali so k temu, tako da so le delno soodgovorni.

Družba je dokazano na slabšem, zadeva je pravopisno in ideološko korektna :-))