Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.470
[inflacija123]
Tudi v gospodarstvu se bodo delavci morali nujno začet resno borit za večje plače, ni druge. Minimalno plačo lahko diktira država, kaj več pa žal ne.
Delavci v zasebnem gospodarstvu se ne morajo boriti za višje plače pa se kljub temu veliko aneksov k pogodbam o zaposlitvi podpiše, nekateri tudi ne dobijo višje plače, ker je njihova dodana vrednost in koristnost za delodajalca premajhna in se delodajalec veseli njihovi odpovedi pogodbe o zaposlitvi. Sicer, upam trditi, da v zasebnem gospodarstvu delodajalci v 95% primerov sami zvišajo plače dobrim delavcem brez kakršnega koli pritiska, na ta način tudi slabim delavcem nakažejo, prvič, da se spremenijo in postanejo boljši, drugič, če tega ne zmorejo naj zapustijo podjetje.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2757605

Strani: 1

inflacija123 sporočil: 1.738
Tu in tam harmonija seveda obstaja. Velikokrat so pa ti dogovori v obliki kuvert, ki različno od mesecev so ali pa niso, ki ne vplivajo na višino pokojnine v starosti, ampak so le trenutna gasitev nezadovoljstva. Velikokrat pa seveda dogovori niso možni in je rešitev le kolektiven sindikalni pritisk.

Strani: 1