Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kaj prinaša nemško slovo od premoga Sloveniji

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

0513ANITO sporočil: 6.677
[hocevarb]
> [PyotrNovak]
> Zgovorna mi je tudi grmeča tišina avtorja, ki ne navede proti podatkov.

Če z avtorjem mislite name... Včeraj in v soboto sem brskal za informacijami. Navedel sem dva energetika, direktorja RWE in predsednika največjega energetskega združenja, ki ga podpirajo top 4 (RWE, E.ON, Vattenfall in EnBW). Kar sta povedala, sem zapisal. Drugih energetikov nisem našel, seveda pa dopuščam možnost, da sem kaj spregledal. Nimam, denimo, naročnine na FAZ.

Navedel sem tudi, kaj sta povedala ministra za energijo in finance. Drugih politikov, nevladnikov in ostalih nisem navajal.

Mislim, da sem zbral večino razpoložljivih informacij, relevantnih za slovensko gospodarsko javnost, kamor vključujem tudi tehnike.

Pričakujemo lahko, da bomo v prihodnjih dneh, tednih (in letih) dobili tudi druge informacije, po katerih sprašujete. Nenazadnje šteje dokument prek 300 strani, poleg tega bodo zdaj pripravljali zakonodajna gradiva in verjetno še kaj lobirali.

Drugih informacij ta hip nimam. Lahko ponovim le osebni vtis. Za gospodarstvo se mi zdi pomembno dvoje:
1.Premog nameravajo nadomeščati s plinom, pri tem pa narediti čim več plina doma.
2.Ustvariti želijo čim bolj predvidljivo investicijsko okolje in tako spodbuditi zasebni sektor k vlaganjem v razvoj tehnologij, ki bodo olajšale Energiewende 2.0.

Proces pa me zelo zanima, tako kot vas, in ga bom radovedno spremljal.

> PS. Pred enim letom so ure na onrežno frekvenco zaostajale, ker je padla na 48 ali celo 47HZ. Zelo verjetno so takrat nemški zelenjavarji sesali štrom iz vse EU, zaradi suše pa so morali pripirati francoske atomske. Uradno pa je bila kriva neka kosovska elektrarna.

Ni res. Težave s frekvenco so bile lani marca oe.finance.si/886496...a-vasa-ura jedrske elektrarne pa so ustavljali konec julija in avgusta oe.finance.si/893708...-nuklearko
Od je bodo Nemci dobili lasten plin?

Fižol, krave......????

Ga pa lahko dobijo z uplinjanjem premoga, kar je "nova doktrina".
Obstajajo celo pritiski na zakonodajalce, da bi prpovedali klasično kurjenje prmoga (na rešetki ali v fluidnem sloju)...in dopustili samo uplinjanje.

PS Taki pilot projekti tečejo tudi pri nas (uplinjanje lesa, smeti recimo).

PPS So pa stranski produkti uplinjanja "živ hudič..tako so strupeni" Kdor bo to zadovoljivo rešil je našel sveti gral.