Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

shevchenko sporočil: 17.989
A ti res ni jasno, da ima britansko gospodarstvo korist od evropskega trga (kakšno se bo videlo, ko/če bo VB izgubila prost dostop do njega)
velja pa tudi obratno, evropska podjetja imajo prost dostop do britanskega trga. in to je trg, kjer je kupna moc precej visja od povprecja EU.
Slovenija je pa poleg tega še neto prejemnica sredstev iz EU proračuna.
jak ti je to argument. evropska sredstva se v glavnem izgubijo pri nekih nekoristnih projektih, ki jih naredijo samo za to, da evropska sredstva potrosijo. cca. polovico evropskih sredstev se med drugim potrosi za stroske odlocevanja, kam naj evropska sredstva sploh gredo.

nekaj denarja se gotovo tudi koristno porabi. ampak ce gledas neto, pa odstejes stran brezveze porabljen denar, smo kljub kao statusu neto prejemnika v globoki buli.

drugo je potem, ce fino kasiras ta ista evropska sredstva. potem je valjda odlicno.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2753249

Strani: 1

kren sporočil: 1.184
Zadnja sprememba: kren 16.01.2019 20:00
[shevchenko]
> A ti res ni jasno, da ima britansko gospodarstvo korist od evropskega trga (kakšno se bo videlo, ko/če bo VB izgubila prost dostop do njega)

velja pa tudi obratno, evropska podjetja imajo prost dostop do britanskega trga. in to je trg, kjer je kupna moc precej visja od povprecja EU.
Itak. EU ima vsaj takšno korist od britanskega trga, kot VB od evropskega. Izguba skupnega trga bi bila za obe slaba. Zato bosta verjetno obe naredili vse, da do tega ne bo prišlo. Čeprav bi EU z veseljem dala VB lekcijo. Že zato, da še kakšni drugi državi ne bi prišlo kaj podobnega na misel.

Strani: 1