Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

kren sporočil: 1.205
Zadnja sprememba: kren 16.01.2019 19:41
[shevchenko]
> Podobno kot pri Sloveniji ima VB od EU več koristi, kot jo članstvo v njej stane, ampak dopovej to folku...

zelo vehementna trditev, za VB itak, pa tudi za Slovenijo. za nekatere je EU seveda bozji dar, koliko mandatov ze vedri v bruslju recimo peterle? konec koncev, koliko mandatov se v njej zajebava Farage? meni osebno, je EU samo in izkljucno strosek, ker ne kasiram nobenega evropskega denarja in ne dobivam place od EU, ampak oboje seveda samo placujem.
A ti res ni jasno, da ima britansko gospodarstvo korist od evropskega trga (kakšno se bo videlo, ko/če bo VB izgubila prost dostop do njega), Slovenija je pa poleg tega še neto prejemnica sredstev iz EU proračuna.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2753247

Strani: 1

shevchenko sporočil: 17.995
A ti res ni jasno, da ima britansko gospodarstvo korist od evropskega trga (kakšno se bo videlo, ko/če bo VB izgubila prost dostop do njega)
velja pa tudi obratno, evropska podjetja imajo prost dostop do britanskega trga. in to je trg, kjer je kupna moc precej visja od povprecja EU.
Slovenija je pa poleg tega še neto prejemnica sredstev iz EU proračuna.
jak ti je to argument. evropska sredstva se v glavnem izgubijo pri nekih nekoristnih projektih, ki jih naredijo samo za to, da evropska sredstva potrosijo. cca. polovico evropskih sredstev se med drugim potrosi za stroske odlocevanja, kam naj evropska sredstva sploh gredo.

nekaj denarja se gotovo tudi koristno porabi. ampak ce gledas neto, pa odstejes stran brezveze porabljen denar, smo kljub kao statusu neto prejemnika v globoki buli.

drugo je potem, ce fino kasiras ta ista evropska sredstva. potem je valjda odlicno.

Strani: 1