Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.721
[FIN-311684]
Zanimivo je kako so sta se glavna pobudnika referenduma umaknila v ozadje. Camerona nikjer ni, Farage je tiho in v Evropskem parlamentu čaka konec mandata.
To, paradoksalno sploh niso bili taglavni brexiterji. Tisti so Gove, Fox, Reese-Moggs, in seveda Boris Johnson.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2753201

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.483
[bc123a]
> [FIN-311684]
> Zanimivo je kako so sta se glavna pobudnika referenduma umaknila v ozadje. Camerona nikjer ni, Farage je tiho in v Evropskem parlamentu čaka konec mandata.

To, paradoksalno sploh niso bili taglavni brexiterji. Tisti so Gove, Fox, Reese-Moggs, in seveda Boris Johnson.
Francoski mislec Gustave Le Bon je pred stotimi leti napisal "Psihologijo množic" in opisal možnosti manipuliranja z množicami, ki so neracionalne in manipulatorji to izkoristijo. Na množice v Veliki Britaniji so pred referendumom delovali zgolj površinski vtisi, dojemljiva je bila za sugestije npr. če izstopijo iz EU bodo vsaki dan privarčevali milijardo, ki jo bo dobilo zdravstvo. Le Bon je lepo lepo napisal, da so v kolektivnem umu intelektualne zmožnosti posameznikov, s tem pa tudi njihova individualnost, oslabljene. Angleži danes ugotavljajo, da je na referendumu bilo malo individualnosti in so v množici, ki je izglasovala brexit postali nekakšni bebci in kot taki so bebavo odločali o svoji prihodnosti, ki že danes kaže svojo bebavost.
NemirniTujec sporočil: 5.515
Velik del brexit glasu je bil antiestablishment glas, ki ni mel pol kurca veze z eu. In ker je zdaj vlada kao za brexit, bo veliko jeznih sirotinj kao proti. Pac zal tudi debili imajo volilno pravico.

Drugi referendum bi ovrgel brexit, zato ga vlada noce, brexiteerji pa tudi ne.

Tudi strici iz ozadja so zgodbo preventivno ze zavili v smer, da bo po brexitu free market in recesija, kar pomeni jahanje sirotinj do onemoglosti, in riot police ce bojo s kakimi rumenimi jopici zgago delali.

Drugi referendum je velik odpustek in second chance za sirotinje, in Treza raje vlada v izrednih razmerah, kot pa da je v penziji v normalni drzavi. Pac power hungry psihopat, like all of them.

Strani: 1