Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 19.153
[#2751714] 08.01.19 12:16
Odgovori   +    8
Zadnja sprememba: FIN-311684 08.01.2019 12:24
Minister je v bistvu v imenu Meščeve vlade povedal, da vlada v svojem mandatu večjih pretresov ne bo izvajala, vse bo ostalo enako kot do sedaj. Ohranil se bo klientelistični in korupcijski kaos v zdravstvu, število bolnišnic ne bo zmanjšano na 7-8, zdravniške dvoživke bodo ostale; kljub temu, da je število rojstev lani občutno padlo se bo nadaljevalo noro zaposlovanje v šolstvu; skupaj s Štrukljem in sindikati javnega sektorja se bo vlada vnaprej dogovorila za 80% dvig plač v javnem sektorju, potem se bodo v mesecu oktobru začela "težka" pogajanja; po domače, vlada sistemskih reform izvajala ne bo, le tam kje bo zaškripalo bo dala več denarja, nekaj bo delala na davčni reformi pa ne preveč, ker bodo učinki te reforme vidni šele po koncu njenega mandata; iskala bo možnosti kako bi zvišala davek na dohodek (dobiček), ki naj bi veljal le za slovenske podjetnike, in sicer tako, da bi v zakonu pisalo, da Akrapovič namesto 19% plačuje 35% davek, Batagelj 32%, vsi drugi podjetniki, ki so na listi 100 najbogatejših pa 30%...

Ne smemo pozabiti na Damijana in njegova fanta Babiča in Kordeža, ki bosta na sledi misli, da od davčnih olajšav in državnih subvencij imajo koristi le zasebni lastniki podjetij (Akrapovič, Boscarol...) pripravila za Mesca predlog, da se davčne olajšave in subvencije opredeli kot kapitalske vložke države v zasebna podjetja. Država bi se za višino davčne olajšave ali dodeljene subvencije vpisala v poslovni register kot solastnik oz. družbenik npr. Pipistrela, Akrapovića...
bigl sporočil: 13.666
[#2751731] 08.01.19 13:53
Odgovori   +    2
Že sedanji model je pretres. Koliko denarja je bilo zmetanega stran za slavljenje enega povprečnega Cankarja? Kaj vse se vtepa v glave slovencem. Razmišljam. Lep dan.
sreckos sporočil: 4.355
[#2751757] 08.01.19 14:47 · odgovor na: bigl (#2751731)
Odgovori   +    2
[bigl]
Že sedanji model je pretres. Koliko denarja je bilo zmetanega stran za slavljenje enega povprečnega Cankarja? Kaj vse se vtepa v glave slovencem. Razmišljam. Lep dan.

Po najnovejših genialnih dognanjih doktorja Štefančiča Jr je bil Cankar rocker!
Ni mu pa še znano, ali je bil desničar ali levičar...

V naslednjih dvajsetih letih Studia city v večernem kapitalnem terminu bo gotovo ugotovil tudi, da je bil član Foruma 21.
bigl sporočil: 13.666
[#2751800] 08.01.19 17:26 · odgovor na: sreckos (#2751757)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: bigl 08.01.2019 17:31
[sreckos]
> [bigl]
> Že sedanji model je pretres. Koliko denarja je bilo zmetanega stran za slavljenje enega povprečnega Cankarja? Kaj vse se vtepa v glave slovencem. Razmišljam. Lep dan.


Po najnovejših genialnih dognanjih doktorja Štefančiča Jr je bil Cankar rocker!
Ni mu pa še znano, ali je bil desničar ali levičar...

V naslednjih dvajsetih letih Studia city v večernem kapitalnem terminu bo gotovo ugotovil tudi, da je bil član Foruma 21.
Sem ga poslušal. Tako kot "Toni ma pa lepo kapo..."www.youtube.com/watc...YXYj1fehCE nekaj pove, ima pa on take...Lep dan.

P.S. Njegov špeh od knjige o filmih sem prebral, vsaj nekaj, povzel in zbral skupaj, kar so drugi naredili. Kompilacija po njegovo in ne najbolj slaba, to pa moram reči.
murje sporočil: 3.713
[#2754616] 25.01.19 12:53
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: murje 25.01.2019 13:03
MOBBING - I.

"Ne trpinčim brez razloga": sindikat prosi Šarca za menjavo Prešička #video
siol.net/novice/slov...cka-488743

MOBBING - II.

Mobing na ministrstvu že pred prihodom Prešička

Poročilo se bere kot grozljivka.

Ženske po zaključku službe iščejo pomoč v zdravstvenih ustanovah, da bi s pomočjo tablet preživele osem ur na delovnem mestu, število bolniških odsotnosti se povečuje, tistim, ki zaradi mobinga želijo zamenjati delovno okolje, vodstvo tega ne omogoči, čeprav prijave oddajajo večkrat na leto. V kolektivih je vedno več nagajanja, prikrivanja informacij. Vidno je ločevanje med enakovrednim delom tako med moškimi in ženskami, starejšimi in mlajšimi ter tudi tistimi, ki so politično opredeljeni in tistimi, ki so apolitični. Trpinčenju so po mnenju zaposlenih bolj izpostavljeni tisti, ki politično niso aktivni, zato je strah pred izgubo službe še večji.

Vse našteto so ugotovitve zapisane v poročilu Minke Jerebič, svetovalke za pomoč ter informiranje o ukrepih, ki so na voljo v zvezi z varstvom pred spolnim in drugim nadlegovanjem ter trpinčenjem na ministrstvu za kulturo. Aprila lani je poročilo oddala ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Izstopajoče število prijav Leta 2017, ko je bil minister za kulturo Tone Peršak, je svetovalka prejela 74 naznanil mobinga na delovnem mestu, kar je bistveno več kot leta prej, ko jih je bilo med 10 in 30. Mobing na delovnem mestu je leta 2017 naznanilo 22 moških in 52 žensk, po pogovoru s svetovalko pa so se za prijavo odločili trije. Pogosto pomaga že pogovor, pogosto pa zaposlene premaga strah. "Takoj povedo, da si ne upajo prijaviti, kajti bojijo se, da bi ostale brez službe in bile javno še bolj ponižane," piše v poročilu. "Še nikoli ni bilo tako hudo, kot je zdaj" Minister Dejan Prešiček je ministrstvo prevzel v drugi polovici lanskega leta. "Minister Dejan Prešiček si je zastavil visoke cilje in želel sprememb. Osebe, ki so bile pod prejšnjih vodstvom delno "zapostavljene", so sedaj želele priti v ospredje, ali pa obratno itd. Nekaterim vodstveni položaji pomenijo izredno veliko in ga želijo obdržati za vsako ceno, vodstvu ministrstva pa so prikrivali dejansko stanje, ki je med zaposlenimi," razlaga Jerebičeva. "Razmere na ministrstvu za kulturo še nikoli niso bile slabše, ostali ministri so bili dobre vile v primerjavi s Prešičkom, tukaj vlada kultura strahu in pritiska," pa te dni pravijo zaposleni. Ministrstvu Prešička obtožujejo, da je mobing na delovnem mestu dopuščal in ga tudi aktivno izvajal. Govora je o kričanju, žaljenju, izkoriščanju, o tem, da zaposleni z ministrove pisarne prihajajo v solzah. Prešiček mobing zanika, glede prevozov v zasebne namene pa priznava, da gre za napako. O njegovi nadaljni usodi bo odločal premier Šarec. Z ministrstva medtem sporočajo, da prijave zaradi mobinga proti ministru Prešičku ni podal nihče, koliko pa je bilo prijav mobinga v lanskem letu pa, kot razlagajo, ne morejo sporočiti, ker še nimajo pripravljenega poročila.

Vodstvu ministrstva prekrivali stanje med zaposlenimi "Zaposleni na ministrstvu smo vedno veseli prihoda nove ministrske ekipe, ker smo prepričani, da nas bo ta ekipa slišala, da se bo spremenila področna zakonodaja, ki javnim uslužbencem pri odločanju dela številne preglavice, pa mnogokrat ni tako, vsaj do sedaj ni bilo," razlaga Jerebičeva. Da je klima na ministrstvu za kulturo slaba, se ve že dlje časa, slabi odnosi pa so pustili že hude posledice. "Klima med zaposlenimi javnimi uslužbenci in strokovno-tehničnim osebjem je razdeljena po določenih skupinah - nekatere so bolj povezane, nekatere manj, napetosti se kažejo med neenako obravnavo tistih, ki delajo in tistimi, ki namišljeno delajo. Zaupanja med podrejenimi in nadrejenimi je malo, v mnogih primerih ga sploh ni," opisuje svetovalka.
www.zurnal24.si/slov...ali-322544
murje sporočil: 3.713
[#2754675] 25.01.19 16:58
Odgovori   +    0
BOB DNEVA

"Že vrsto let izkušamo, da se slabi odnosi na ministrstvu za kulturo na koncu lomijo na hrbtih kulturnikov, ustvarjalcev in umetnic."
Dr. Aleksandra Berberih-Slana, direktorica Muzeja narodne osvoboditve Maribor
Petek, 25. januar 2019
www.vecer.com/vecerp.../bob-dneva

Strani: 1