Izbrani forum: Avto

Izbrana tema: članek Najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.059
[Avto] Tema: Najdražji avtomobili Slovencev v letu 2018
[#2750762] 03.01.19 11:14 · odgovor na: lizibizi (#2750746)
Odgovori   +    14
[lizibizi]
nihče... tako butasto in brez okusa zapravljajo denar samo privatniki! Kar kaže, da so davki še premajhni... močno premajhni :)
Kdo jih potem vozi? Prav zato, ker sem privatnik in ne poznam prav nobenega privatnika, ki bi takšen avto imel sem mislil, da so mogoče vozniki iz javnega in državnega sektorja. Osebno nisem nikoli kupil avta dražjega od petnajst tisočakov, ni pa nič narobe, če si nekdo, ki uživa v takšnih avtih takšnega tudi kupi, plača ga s svojim denarjem, menim pa, da nekdo, ki dela v slovenskem javnem ali državnem sektorju ne bi nikoli smel zaslužiti toliko denarja, da si lahko privošči avto za npr. 150 tisočakov.

Kdo potem lahko kupi takšne avte? Finance so objavile listo 100 najbogatejših, verjetno jih je še vsaj 500 takšnih, ki imajo na banki več kot milijon evrov. Še enkrat, oseba zaposlena v javnem sektorju tudi, če je razvrščena v 65. plačni razred si takšnega vozila s svojo plačo ne more kupiti, lahko pa si ga kupi oseba, ki odloča o zdravstvenih nabavah, sodeluje pri javnih razpisih ali dodelitvi subvencij ali kreditov ali prodaji državnega premoženja...