Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-204390 sporočil: 13.528
[alek14]
Jaz vedno kupujem izrecno tujo hrano (zelo malo izjem). Če je na voljo slovenska se ji ognem. Tuja je boljša, kvalitetnejša in pod veliko boljšim nadzorom. Razen, če menite da javni sektor dela najbolje prav v SLO? (inšpekcije za hrano pri nas so JS), številne afere pa ne govorijo ravno v prid kakovostnemu nadzoru.
Sorry, dokler ma JS hrano čez, se bom SLO hrani izogibal na 100 km.
Hočeš reči da bolj ceniš tuje ojačevalce okusov od domačih ? :)

Je pa poreklo hrane dandanašnji težko ločiti na domače in tuje;
npr sir delajo v Nemčiji iz mleka iz Poljske, distributer iz štajerske, na nalepki pa piše proizvedeno v Sloveniji :)) Ni ga čez domače :)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2747675

Strani: 1

0513ANITO sporočil: 10.823
[vickibedi]
> [alek14]
> Jaz vedno kupujem izrecno tujo hrano (zelo malo izjem). Če je na voljo slovenska se ji ognem. Tuja je boljša, kvalitetnejša in pod veliko boljšim nadzorom. Razen, če menite da javni sektor dela najbolje prav v SLO? (inšpekcije za hrano pri nas so JS), številne afere pa ne govorijo ravno v prid kakovostnemu nadzoru.
> Sorry, dokler ma JS hrano čez, se bom SLO hrani izogibal na 100 km.

Hočeš reči da bolj ceniš tuje ojačevalce okusov od domačih ? :)

Je pa poreklo hrane dandanašnji težko ločiti na domače in tuje;
npr sir delajo v Nemčiji iz mleka iz Poljske, distributer iz štajerske, na nalepki pa piše proizvedeno v Sloveniji :)) Ni ga čez domače :)
Za tiste, ki ne veste...

Ljubljanske Mlekarne ne proizvajajo nobenih trdih sirov v Sloveniji. Vse se proizvaja v Bjelovarju na Hrvaškem.
To je odkar je Lactalis lastnik in je "racionaliziral" proizvodnjo.

Pozicija: BMK za poreklo.
hostamox sporočil: 8.460
Če ne druzga je tole zavajanje potrošnika in primer za tržno inšpekcijo.

Strani: 1