Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenijo Slovencem 2018

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

schodr sporočil: 2.557
[Glavni forum] Tema: Slovenijo Slovencem 2018
[#2744223] 24.11.18 10:56
Odgovori   +    27
Zadnja sprememba: schodr 24.11.2018 11:12
Z večino zapisanega se strinjam, nimam nobenih pretenzij v smislu nacionalne države in tudi ne "strahu"o katerem na veliko govorijo politiki leve politične provinience. Strah me je edino njih, ker so nekateri najmanj tako zagrizeni kot najbolj desni in pogosto njihova intelektualna širina doseže premer njihove glave. Navedeno sklepam iz prebranih govoranc v DZ iz česar je sklepati, da jim strokovci pripravljajo njihova stališča in jih tudi ubesedijo .
Nekateri smo nekatere države iz katerih prihajajo migranti že videli od blizu in ne samo kot turisti , v teh državah smo delali in živeli in poznamo sanje o kvaliteti in načinu evropskega življenja brez, da bi se odrekli vsaj svoji prislovični ležernosti.
Prebrana marakeška deklaracija se nanaša samo na ekonomske migrante (pri tem se niti ne ukvarjam v njej naštetih drugih izjav , dogovorov ...) vsebuje kar nekaj zaskrbljujočih izrazov: skupna izhodišča , delitve odgovornosti, zaveze in medsebojno zaupanje in vse to pri vseh razlikah 150 držav na globalni ravni. Kolikor razumem družbeno stvarnost se Evropa trenutno otepa z težko obvladljivim številom migrantov in pogosto z njihovo nepripravljenostjo prilagoditi se; ne asimilirati. Sklepati je, da bo marakeška deklaracija najprej uvedla skupna izhodišča , delitev odgovornosti ..... na obstoječih migrantih, ki so ciljno državo izbrali na podlagi seznama ugodnosti po posameznih državah, kar razumem kot spodbujanje emigriranja in migriranja.
Vladajočim pa v okviru njihovega vladanja in razmišljanja zamerim, da so jih polna usta dobrih namenov , solidarnosti .... ob tem pa klestijo družinske prejemke , še vedno se zbirajo zamaški za operacije otrok v tujini in razne druge pomoči in mladi še vedno nimajo ekonomske in prostorske možnosti ustvariti družine . Migracije so lahko tudi priložnost na dolgi rok, vprašanje pa je ali si jih lahko in koliko na kratek rok privoščimo še preden osnovne pogoje za delo in družino zagotovimo za lastne mlade državljane .In seveda v primeru, da so to slovenski državljani pripravljeni sprejeti in ne nazadnje financirati. Obnašanje in izjave poslancev leve politične provinience do vseh ostalih drugače mislečih je nedostojno in nedopustno, ker so bili v DZ izvoljeni z glasovi slovenskih državljanov in vsaj "deklarativno" ima oblast ljudstvo.
Nikomur ne odrekam dobrih namenov je pa treba upoštevati, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni. In, če so poleg še politiki pretežno v borbi za lastne koristi in funkcionarske položaje je verjetnost, da bomo državljani obremenjeni z vsemi in ne samo finančnimi posledicami nepremišljenih političnihj odločitev toliko večja.