Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

s5m sporočil: 664
"Minimalna plača kmalu več kot 700€ neto"

pa se v tem okvirju razpiše kapitalist gobim kako je za, da podpira dvig minimalne plače? A ni malo za pomislit. Nihče mu v lastni firmi ne preprečuje, da dviguje plačo po lastnih željah, saj je lastnik in se potemtakem z lahkoto odpove izplačilu dividend ali dobička v korist zaposlenih:) Vsi vzvodi so v njegovih rokah. Mogoče pa bi v sklad ZPIZ lahko ekstra nakazal dobičke ali vsaj podprl in kapitaliziral demografski sklad?


"Luka Mesec, gonilo razvoja?"

seveda je gonilo, vendar gonilo česa? Gonilo razlastitve, gonilo dviga davkov, gonilo populizma, gonilo dogme venezuelizma, gonilo omejevanja človekovih pravic pri odločanju o lastni eksistenci, ...?"sindikati javnega sektorja stavkajo, grozijo s stavko, zahtevajo"

Za koga, za blagor vseh ali zase?"Siroti Kahel pa opozori, da bi ob vseh napadih na javno blagajno in gonji za dvig davkov in uvedbo novih (pazite v času konjukture, ko se proračun otepa z presežkom) podprl višje plače, podprl višje socialne prejemke, podprl višjo javno porabo, morebiti celo višje in nove davke, amapak ob temu izpostavi, tudi penzije morajo zrast! Kaj mislite, kako se počuti 600.000+ ljudi, ki bi želeli v miru in dostojanstveno preživeti tretje življensko obdobje, pa jih škartira zdravstvo (nimajo denarja za zdravnika ali na vrsto ne pridejo), ne dobijo oskrbe na domu ali v domu (penzija premajhna za plačat stroške, čakalna vrsta za dom pa nekaj let),negovalnih bolnic ni in se frka državi in občinam za njih, paliativna oskrba je kot beseda tujka in kar je tujega je v SLO nezaželjenega, ...


Dajmo se zresnit, vsi bi vse in še več. Najraje pa bi po koprivah s tujim!