Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.848
[NemirniTujec]
Ce so stirje ljudje umrli eno uro ali en dan prej, kot bi umrli brez visokih doz cesarkoli ze, se to lahko opredeli kot lajsanje bolecin, in menda je na sodiscu to postalo precej jasno - lajsanje bolecin ljudem ki se zvijajo v njih in cakajo smrt mislim da je druzbeno sprejeto - skupaj z morebitno hitrejso smrtjo zaradi visokih doz narkotikov in ostalih arcnij. To NI evtanazija.
Dejansko je to druzbeno sprejeta evtanazija. Ljudje, ki umirajo od raka imajo ponavadi zelo hude bolecine. In za te bolecine blaziti, jim dajejo vedno vecje odmerke narkotikov, kot pravis, zato da se ne zvijajo v bolecinah, saj je to nekaj druzbeno sprejetega. V doloceni tocki je pac bolecina tako huda, da mora biti doza narkotika tako velika, da clovek prezivi samo se pogojno.

Preprican sem, da vecina rakavih bolnikov v koncni fazi umre zaradi lajsanja bolecin, ne zaradi raka samega. Kar ni nic narobe.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2741293

Strani: 1

code5 sporočil: 593
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741298] 08.11.18 08:20 · odgovor na: bc123a (#2741293)
Odgovori   +    1
Ni res.

Prvič se s postopnim dvigovanjem opioidov veča toleranca. Odmerek, ki bi pri morfinsko naivnem bolniku povzročil dihalni zastoj, pri bolniku, vajenem opioidov, ne bo povzročil težav s te strani. In pri hudi bolečini se vedno kombinira več analgetikov in se jih tudi rotira.

Bolniki z rakom v zadnji fazi obolenja ne umirajo zaradi lajšanja bolečin, ampak v glavnem zaradi tistega, kar rak pač je - parazit, ki spravi gostitelja v v odpoved enega od bistvenih organskih sistemov, ali pa v metabolno neravnovesje, nezdružljivo z življenjem.

Strani: 1