Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.554
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741197] 07.11.18 14:39 · odgovor na: bc123a (#2741185)
Odgovori   +    6
Problem injekcijskih usmrtitev je nedelovanje clivekovega ali zivalskega ozilja - slaboten ali zadrogiran ali zelo poskodovan ali kako drugace poskodovan clovek ali zival utegne imeti zelo zelo slab krvni obtok.

Strup deluje lokalno, ni ga dovolj v pomembnih organih, ker imamo cloveske estetske ideje o humanosti. Sus v celo - ali dva ali trije - tako kot se ubije prasce in bike s pnevmatsko pistolo, je lahko izredno human in netrpec konec. Problem je, da "ne zgleda".

Kadar ima veterinar poleg stranko, ki ima svojega psa rada kot druzinskega clana, veliko bolje zgleda ce pes zaspi in je paraliziran - in pojasnijo stranki da je obcasno stresanje ali hlastanje za zrakom pac avtomaticna reakcija, sicr pa pes nic ne cuti in se teh reakcij ne zaveda.

Poseben del te estetike navidezne humanosti je doziranje strupov v okoncino. Kadar lastnika ni poleg, je veliko bolj zanesljivo in hitro doziranje strupov v srce z dovolj dolgo iglo - ampak spet - ne zgleda.

Tudi pri veterinarju se vcasih zgodi botched execution, ceprav imajo tisockrat vec prakse z usmrcevanjem od zdravnikov ali zaporniskih paznikov (V UK veterinar vsak teden usmrti par zivali - od hrckov do 60 kilskih psov, equestrian veti pa tudi konje). Stvar se nekje ustavi in pes noce umret, pa da ga jebes. In ce se to dogaja 30 - 40 minut, je vse skupaj precej travmaticno za lastnika. Ce je opcija da psa odneses iz sobe in ga usmrtis na no-nonsense nacin, bo seveda mrtev v par sekundah, ampak to nikoli ne zgleda skladno z nasimi idejami o usmiljenju.

Malo bolj kruto rata pri malih glodalcih - ne mores najt zile v morskem prasicku ali hrcku. In potem jih dajo v plinsko komoro like its 1941. Za hrcka bi bilo veliko bolj peaceful ce bi mu neldo zlomil tilnik - zavil vrat, po domace - ampak to spet ne zgleda. Pustimo zdaj bogo zivalco ki z zadnjimi mocmi do krvi praska po komori... tega ne vidimo.

www.bu.edu/researchs...f-rodents/

Tako pri zivalskih kot pri evtanazijah nezavednih ostarelih ljudi... se obcasno bolj lajsa bolecine sorodnikov kot pacientov, in zato je treba biti previden pri sprejemanju evtanazije ljudi.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2741197

Strani: 1

rename sporočil: 11.876
Podpis.
(sem čisto pozabil, da imamo tudi na forumu neposredni vir informacij ;-)
NemirniTujec sporočil: 5.554
Primer v naslovu je sicer po moje precej oddaljen od evtanazije; gre za to, ali lahko zdravnika ki je se mu je odpeljalo - ampak NI NIKOGAR UBIL, obtozimo najprej 6 umorov, nato stirih umorov, nato ubojev, nato smrti iz malomarnosti, ce on ni nikomur skodil pac pa je lajsal grozne bolecine ljudem na smrtni postelji.

Da tip ni vzdrzal shizofrenosti norisnice ki se ji rece UKC je jasno, in ce organizatorji tega freakshowa menijo, da je pa on morda le malo prevec freak, tudi prav - naj ga negativno evaluirajo, naj se tozarijo glede njegovih provokacij - ne pa okoli ovinka diktatorsko cloveku obesiti sestih umorov. To je tukaj kriminal.

Ce so stirje ljudje umrli eno uro ali en dan prej, kot bi umrli brez visokih doz cesarkoli ze, se to lahko opredeli kot lajsanje bolecin, in menda je na sodiscu to postalo precej jasno - lajsanje bolecin ljudem ki se zvijajo v njih in cakajo smrt mislim da je druzbeno sprejeto - skupaj z morebitno hitrejso smrtjo zaradi visokih doz narkotikov in ostalih arcnij. To NI evtanazija. Evtanazija je, ce se clovek zvija v bolecinah, in mu das tako dozo, da umre takoj ko prime - v par minutah. To se ni zgodilo, obstajajo celo zapiski in diagrami, ki kazejo vecurno postopno umiranje pacientov, ne pa nenadnega konca.

Naloga tozilstva ni, da poskusa na novo definirati evtanazijo, ampak da preganja tiste, ki jasno prestopijo te (ali druge) meje. Zato je sodnik tudi kritiziral angazma tozilstva.

Skratka - ta dogodek zaviti v problematiko evtanazine nasploh je izmikanje resnicnemu problemu: da se dohtarja ki se mu je malo odpeljalo namesto obravnave v strokovnih nadzornih organih in uveljavljanja "pravil sluzbe" spravi na sodisce pod pretvezo 6 umorov. Zakaj se je to zgodilo? Zakaj se z njegovo odpuljenostjo ne zna ukvarjat zdravstveni sistem? Zakaj je tozilstvo skocilo na primer kot pes na kost?

To so resni problemi, ki krojijo vsa nasa zivljenja - bizarnost zdravstvene birokracije, nepotisticna prepletenost javnih sistemov, sodni sistem brez pameti - praksa in odnos do evtanazije je v primerjavi s tem zelo majhen in nepomemben problem, ki se dogaja redko in spremeni zelo malo.

Sfaljenost UKC in tozilstva je tisto, kar bi tukaj morala biti glavna tema, ne pa re-definicija evtanazije.

Strani: 1