Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 46.692
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741051] 06.11.18 17:28 · odgovor na: menim (#2741043)
Odgovori   +    3
[menim]
> [NemirniTujec]
> Povsod kjer imajo razumevanje za evtanazijo, so poleg zdravniki in med. sestre, in tudi pri nas bo tako, tudi ce si ti zelo proti temu.

Sem proti temu, da zdravnik ali med. sestra izvede evtanazijo.

Ko pacient izrazi željo za evtanazijo, ko konzilij zdravnikov potrdi, da je evtanazija upravičena, ko je pacientu popolnoma jasno, kaj evtanazija pomeni, ko preteče določen rok v katerem si pacient lahko premisli, potem ne rabiš nekoga z medicinsko izobrazbo, da pacientu ponudi kozarec z evtanazacijsko tekočino.
Seveda rabis. Poglej kaksni fiaski se dogajajo v USA pri usmrtitvah, ker zdravnikov ni zraven. Zadnja stvar, ki si jo zelis je, da te nekdo fenta samo na pol, potem se pa se kaksno uro matras ko obstreljeno prase.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2741051

Strani: 1

NemirniTujec sporočil: 5.508
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741056] 06.11.18 17:41 · odgovor na: bc123a (#2741051)
Odgovori   +    4
[bc123a]
> [menim]
> > [NemirniTujec]
> > Povsod kjer imajo razumevanje za evtanazijo, so poleg zdravniki in med. sestre, in tudi pri nas bo tako, tudi ce si ti zelo proti temu.
>
> Sem proti temu, da zdravnik ali med. sestra izvede evtanazijo.
>
> Ko pacient izrazi željo za evtanazijo, ko konzilij zdravnikov potrdi, da je evtanazija upravičena, ko je pacientu popolnoma jasno, kaj evtanazija pomeni, ko preteče določen rok v katerem si pacient lahko premisli, potem ne rabiš nekoga z medicinsko izobrazbo, da pacientu ponudi kozarec z evtanazacijsko tekočino.

Seveda rabis. Poglej kaksni fiaski se dogajajo v USA pri usmrtitvah, ker zdravnikov ni zraven. Zadnja stvar, ki si jo zelis je, da te nekdo fenta samo na pol, potem se pa se kaksno uro matras ko obstreljeno prase.
Menim meni, da bi se cankarjanski medicinski sestri skalil dusni mir, ce bi komu pomagala umreti - to je temacna zadeva, lahko dobi virus nihilizma in neha delati 70 nadur na mesec za jurja place... morda ima prav :-)

Mi je pa vsec tvoja prispodoba obstreljenega praseta :-)
menim sporočil: 5.835
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741062] 06.11.18 18:05 · odgovor na: bc123a (#2741051)
Odgovori   +    2
[bc123a]
Zadnja stvar, ki si jo zelis je, da te nekdo fenta samo na pol, potem se pa se kaksno uro matras ko obstreljeno prase.
Slabo izvedena evtanazija je lahko boleča za pacienta. Nujno je, da je zraven strokovnjak, ki se na evtanazijo spozna in zna rešiti problem, če pri evtanaziji nastopi. Bi pa verjetno prišlo do zmanjšanja zaupanja med medicinskim osebjem in pacienti v bolnicah, če bi se med pacienti razvedelo, da zdravniki in med. sestre sodelujejo pri evtanaziji.

Še nekaj o evtanaziji:

"Ljudem, ki se zavzemajo za evtanazijo, velikokrat rečejo, da se naj pa sami ubijejo, če jim ni več do življenja. In tudi se, v Sloveniji, kot je znano, smo na svetovnem vrhu po samomorilnosti in tega problema nikakor ne znamo rešiti. Samomorilci poznajo veliko načinov, kako oditi s tega sveta, ne da bi kdo posumil, da so to naredili po svoji volji. Zaletavajo se z avtomobili, vozijo v napačno smer po avtocesti, plezajo v hribe in strmoglavljajo v prepad, zastrupljajo se z izpušnimi plini in kombinacijo tablet ter alkohola … Tudi vrv in pištola sta še zmeraj priljubljeno sredstvo, a v tem primeru seveda ni nobenega dvoma, da je šlo za samomor, enako je z rezanjem žil in jemanjem velike količine zdravil.

Vse to je morbidna pripoved, vem, a je za večino starostnikov, ki ne vidijo, ne slišijo in se še komaj gibajo, paleta samomorilnih praks nedostopna. Še kri teče počasneje. Morda dolgo zbirajo uspavalne tablete, a jih shirano telo ne prebavi, temveč vrne. Skratka, tudi če ljudje, ki si želijo skrajšati življenje, nimajo verskih ali kakšnih drugih predsodkov (kar je bog dal, lahko le bog vzame), si sami največkrat ne morejo pomagati. Tisti pa, ki bi jim lahko pomagali, tvegajo, da se bodo znašli z etiketo »morilec« za zapahi." revijazarja.si/clane...agajte-nam

Strani: 1