Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

NemirniTujec sporočil: 5.503
[Glavni forum] Tema: Nekdanji zdravnik Radan oproščen vseh obtožb
[#2741040] 06.11.18 16:34 · odgovor na: menim (#2741022)
Odgovori   +    7
[menim]
> [NemirniTujec]
> > [menim]
> > Sem zelo proti temu, da bi evtanazijo izvajala oseba, ki ima medicinsko izobrazbo. Konzilij, ki ugotovi, da pacient izpolnjuje pogoje za izvedbo evtanazije seveda ima medicinsko izobrazbo, samo izvedbo pa naj izvede nekdo, ki te izobrazbe nima.
>
>
> Zakaj? ...

Zdravnik, medicinska sestra zdravi, oziroma pripomore k zdravljenju in njuna naloga je vzdrževanje življenja. Evtanazija je ukinjanje življenja, pri neozdravljo bolnih, ki trpijo bolečine, je evtanazija upravičena. V naši državi je prepovedana, zakaj je tako, bojo pa birokrati povedali.
Jejzesna pa vsi svetniki.

Zdravstvo je biznis. Ponekod zaseben, vecinoma pa drzaven. Zdravniki in sestre vidijo solze, drek, razkroj, gnitje, in smrt v hudih bolecinah vsak dan. Ni tukaj sonckov in mavric in georga clooneya. Povsod kjer imajo razumevanje za evtanazijo, so poleg zdravniki in med. sestre, in tudi pri nas bo tako, tudi ce si ti zelo proti temu. Sorry to pop your cherry.

Razprava o tem ali evtanazijo formalizirati in kako ji postaviti okvirje pa seveda spada med sirso populacijo, od pravnikov do politikov in splosnega prebivalstva in njihovih vrednot. In se strinjam, da sloveniji precej zamuja - ta razprava namrec.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2741040

Strani: 1

menim sporočil: 5.835
[NemirniTujec]
Povsod kjer imajo razumevanje za evtanazijo, so poleg zdravniki in med. sestre, in tudi pri nas bo tako, tudi ce si ti zelo proti temu.
Sem proti temu, da zdravnik ali med. sestra izvede evtanazijo.

Ko pacient izrazi željo za evtanazijo, ko konzilij zdravnikov potrdi, da je evtanazija upravičena, ko je pacientu popolnoma jasno, kaj evtanazija pomeni, ko preteče določen rok v katerem si pacient lahko premisli, potem ne rabiš nekoga z medicinsko izobrazbo, da pacientu ponudi kozarec z evtanazacijsko tekočino.

Strani: 1