Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: TLSG
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2739561
Strani: 1
sporočil: 6.775
Zadnja sprememba: tilenrexi 26.10.2018 13:21
Jaz pač ne skačem brezglavo not in ven, kot večina ostalih in mi
gre na splošno kar dobro.V bistvu bi glede na rezultate Q3 bilo boljše vprašanje zate, zakaj bi sedaj prodal? :)
Telekom je v Q3 rasel praktično povsod.
V tretjem četrtletju letošnjega leta je Skupina Telekom Slovenije ustvarila 178,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je za dva odstotka več kot v tretjem četrtletju leta 2017. Dobiček iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA) je v tem obdobju dosegel 52,0 milijona evrov, kar je za 10 % več kot v tretjem četrtletju lanskega leta. V primerjavi s tretjim četrtletjem leta 2017 je Skupina Telekom Slovenije dosegla tudi višji čisti poslovni izid, ki je v tretjem četrtletju letošnjega leta dosegel 9,0 milijona evrov. V primerjavi s tretjim četrtletjem lanskega leta je Skupina Telekom Slovenije v letošnjem tretjem četrtletju število fiksnih širokopasovnih priključkov povečala za 3 %, število priključkov mobilne telefonije pa za 1 %.Dobiček je konec leta 2017 znašal cca 9,02 milijonov EUR, danes v Q3 znaša že 23,5 milijona EUR. Zato, ker zagotovo ne bo enakih enkratnih dogodkov kot lani v Q4 (+30,3 milijonov rezervacij), se bo dobiček glede na lani vsaj podvojil - kogarkoli to pač interesira, seveda. Da mi ne boste očitali blodenj, kot Bojanu.
Strani: 1