Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 20.870
Zadnja sprememba: crt 23.10.2018 10:55
[rename]
Sem že večkrat napisal - tale crypto vrtiljak jemljem kot globalni catch-the-cash, vendar pa trdim, da bo tehnologija v prihodnosti postala prevladujoč plačilni sistem.... nekoč v še daljni prihodnosti celo monetarni? (there could be only one ;-)
problem s cryptom **kot pojavom** zadnjih let je v tem, da je v praksi nastalo veliko catch the cash efekta pri lovu na zetnoe, pa hkrati zelo malo taksne uporabe, kjer bi blockchain in zetoni na njem bili bistveni facilitator.

pri tem "bistveni" pomeni taksen, da bi slo za resitev, na lep nacin mozno samo in sele s tovrstno tehnologijo.

180-stopinjski kontrast temu stanju je bila piarovska slika - z vseh koncev vsak dan "naredili bomo TOLE na blockchainu in bo ziher super kul" popolnoma ne glede na to, kaj je konkretno TOLE in a obstajata potreba in smisel to resevati na tak nacin.

ce bi fantje (komot recemo fantje, ker statistika to podpira :) bili povsem fer, seveda ne bi rekli tako oziroma tocneje bi zraven povedali se: to bomo dejansko naredili zato, ker je to zdaj vroce in bo kes kar sam od sebe k nam letel, kaj bo pa potem iz tega, hja que sera sera.

(in ne, to ni moznosamovsloveniji :)

mogoce ja - mogoce se gremo leto 2000 in se zgodovina najprej ponovi kot tragedija in farsa hkrati, desetletje ali dve kasneje pa kot nekaj normalno uporabnega.

ni pa to samoumevno.

saj poznas:

- so everybody's laughing at me... but remember, they also laughed at _______
- yeah yeah. everybody also laughed at bozo the clown.

kar se tice "drzavne" uporabe -- ce bo ta prisla v redno rabo, bo njen smisel spet 180 stopinj proc od crypto piara, namrec: ne kako ukiniti, temvec na absolutno raven povecati nadzor in sledljivost vseh transakcij. (bogovi so mogoce padli na glavo, niso pa s kruhom skregani. enako kot fantje crypto prodajalci.)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2738982

Strani: 1

rename sporočil: 11.701
Yep, saj zato pa pravim, da bo zanimivo, kdo se bo prvi upal spopasti z internetom in kakšen bo razplet boja ;-)

Strani: 1