Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

bc123a sporočil: 48.253
[Macadamia]
dalmacija, ugljan ipd. namakajo olive v morski vodi. to severno grenko sranje nihce ne prebavlja.
Pred nekaj meseci sva z mojo zaradi nevednosti zlila stran skoraj liter dalmatinskega olja. Bilo je grenko kot hudic, komaj sva pozrla ono solato, na katero sva ga dala.

Vsako ekstra devisko olivno olje greni, zato ker so iste spojine (polifenoli = antioksidanti), ki so baje ful zdrave, odgovorne tako za grenak okus, kot za zdravje. To je podoben fenomen kot pri radicu, vitlofu, itd.

Vitlof je kao ful zdrav, ker ima ful teh antioksidantov. No, vecina ljudi ga surovega ne prebavlja, se ga lepo spece. S tem rata precej dobrega okusa, ampak antioksidanti so sli v 3pm.

Tako da - ce s kaksnokoli coprnijo dosezes da olje ni grenko, pac ni vec extra devisko... verjetno pa na to foro veliko ljudi pada. Midva sva dobivala olivno olje po druzinskih zvezah, doma vzgojene olive, presano v eni od obalnih oljarn... pa nikoli ni bilo grenko... I guess je bilo vedno kar fajn skurbano :)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2737514

Strani: 1

anon-187668 sporočil: 5.835
[bc123a]
Vsako ekstra devisko olivno olje greni, zato ker so iste spojine (polifenoli = antioksidanti), ki so baje ful zdrave, odgovorne tako za grenak okus, kot za zdravje.
Nekoliko manj greni, ko se ga uživa z limono.

"Kombinacija olivnega olja in limoninega soka ima neverjetne učinke na zdravje. Zelo priporočljivo bi ju bilo uživati na tešče. S pol žličke limoninega soka in pol olivnega bi moral vsak od nas občasno začeti dan.

Limona in olivno olje čistita jetra, žolč, kri, odstranjujeta strupe iz telesa, izredno učinkovito čistita ožilje, sta odličen vir vitamina C, že po nekaj dneh pa boste izgubili podočnjake, temne kolobarje pod očmi. Čez čas boste opazili razliko tudi na koži, ki bo videti pomlajena. Ta čarobna mešanica pomaga proti zaprtju in pri prebavnih težavah, krepi imunski sistem, vitalnost in vam daje energijo." www.vemkajjem.si/def...=1&id=5918
anon-20668 sporočil: 3.976
[bc123a]
Pred nekaj meseci sva z mojo zaradi nevednosti zlila stran skoraj liter dalmatinskega olja. Bilo je grenko kot hudic, komaj sva pozrla ono solato, na katero sva ga dala.

Tako da - ce s kaksnokoli coprnijo dosezes da olje ni grenko, pac ni vec extra devisko... verjetno pa na to foro veliko ljudi pada. Midva sva dobivala olivno olje po druzinskih zvezah, doma vzgojene olive, presano v eni od obalnih oljarn... pa nikoli ni bilo grenko... I guess je bilo vedno kar fajn skurbano :)
Jaz nikoli ne bi kot turist kupoval olja v Dalmaciji. Vprašanje, kaj sta dobila v flaši, in če je tista brozga dejansko videla kakšno olivo :)

Ko sta dobila pa olje od sorodnikov iz slovenske obale... možno da si takrat prvič okusil, kakšno je pravo oljčno olje, ki je dejansko stisnjeno iz oljk...

Strani: 1