Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Inovacija: pridobivanje oljčnega olja z ultrazvokom
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
sporočil: 48.253
[Glavni forum]
Tema: Inovacija: pridobivanje oljčnega olja z ultrazvokom
[#2737514] 12.10.18 08:29 · odgovor na: (# 2737470)
[#2737514] 12.10.18 08:29 · odgovor na: (# 2737470)
[Macadamia]Pred nekaj meseci sva z mojo zaradi nevednosti zlila stran skoraj liter dalmatinskega olja. Bilo je grenko kot hudic, komaj sva pozrla ono solato, na katero sva ga dala.
dalmacija, ugljan ipd. namakajo olive v morski vodi. to severno grenko sranje nihce ne prebavlja.
Vsako ekstra devisko olivno olje greni, zato ker so iste spojine (polifenoli = antioksidanti), ki so baje ful zdrave, odgovorne tako za grenak okus, kot za zdravje. To je podoben fenomen kot pri radicu, vitlofu, itd.
Vitlof je kao ful zdrav, ker ima ful teh antioksidantov. No, vecina ljudi ga surovega ne prebavlja, se ga lepo spece. S tem rata precej dobrega okusa, ampak antioksidanti so sli v 3pm.
Tako da - ce s kaksnokoli coprnijo dosezes da olje ni grenko, pac ni vec extra devisko... verjetno pa na to foro veliko ljudi pada. Midva sva dobivala olivno olje po druzinskih zvezah, doma vzgojene olive, presano v eni od obalnih oljarn... pa nikoli ni bilo grenko... I guess je bilo vedno kar fajn skurbano :)