6 ur
Slovenski prevozniki lani bolj dejavni in tudi bolj učinkoviti
6 ur
Portugalska tovarna, kjer se vrstijo generacije delavcev
6 ur
Najbolj brani članki danes
7 ur
Nov energetski zakon: prepoved plina za nove stanovanjske stavbe z letom 2025, drva imamo radi 1
8 ur
V EKWB po očitkih iz ZDA potrdili likvidnostne težave. Ustanovitelj podrobneje pojasnjuje situacijo
9 ur
Delničarji Valamarja potrdili 0,22 evra dividende
9 ur
Nemška vlada malenkost izboljšala napoved gospodarske rasti
9 ur
V Severni Makedoniji volijo novega predsednika države
9 ur
Ljudi je premalo, vsi hočejo robote: Yaskawa v Kočevju v tovarno robotov vlaga 32 milijonov evrov
10 ur
Tako stroge bodo lahko omejitve pri Airbnb 3
10 ur
Zakaj Furs ne ponuja več podatkov o prevoženih kilometrih uvoženih vozil in kako lahko do njih pridete sami
10 ur
Kako aprilski evrski PMI vpliva na pričakovanja o obrestnih rezih ECB in kaj govori o nemški recesiji
10 ur
Kaj narediti s stavbo na Litijski? In kaj s TR2? Rešitve so na dlani! 3
10 ur
Hudo dobra živila iz presežkov sadja in zelenjave
11 ur
Izberite pravega borznega posrednika (Oglas)
11 ur
Mesec: Pokojninska reforma bo sprejeta prihodnje leto 5
12 ur
Delo: Nama v roke nemškega sklada
13 ur
Evropski parlament sprejel direktivo o trajnostnih dobavnih verigah 5
13 ur
Stroški energetske krize: koliko stane regulacija cen električne energije, kateri dobavitelji so pobrali največ 1
13 ur
Bo Aleksandra Čeferina po koncu mandata v UEFA zaposlil Sandor Csanyi iz madžarskega OTP? 1

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-20668 sporočil: 3.976
Zadnja sprememba: anon-20668 11.10.2018 21:01
[bc123a]
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?

Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Ne seri ga preveč s pečenjem na olivcu. Olivc je za polit po solati ipd.
Za pečenje vzameš svinjsko mast ali maslo. Če si fensi in moderen, pa kokosovo olje/mast.
"Klasično" sončnično ipd olje pusti pri miru, ker je živ strup.

Tudi bučno olje lahko mirno ignoriraš - je precej manj kvalitetno od (dobrega/pravega) oljčnega, bučna semena imajo neke škodljive sestavine (sem pozabil kako se točno reče, lahko še enkrat pogledam) in itak je nagravžnega okusa. Ne morem verjeti, kako ljudje nasedajo fami o bučnem olju, pa še precej drago je.
putting my flak suit on

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2737489

Strani: 1

bc123a sporočil: 48.253
[matjazfinance]
Ne seri ga preveč s pečenjem na olivcu. Olivc je za polit po solati ipd.
Pa saj to mi je jasno, nisem influenserka, ampak inzenir z dolgoletno kariero kuhanja kot hobija :)

Jaz bi predpisal zaporno kazen za cvretje v olivnem olju :)

Tudi bucno olje je SAMO za na solate, in to zgolj ZARADI OKUSA. Boli me za kemicno sestavo. Mora pa biti cisto, 100%, zato da pac dobis cimvec okusa na gram mascobe.

Nisem se slisal da bi kdo od domorodcev na stajerskem in v Prekmurju delal karkoli drugega s bucnim oljem, kot ga dajal na solato!
0522MANTE sporočil: 62
[matjazfinance]

Ne seri ga preveč s pečenjem na olivcu. Olivc je za polit po solati ipd.
Za pečenje vzameš svinjsko mast ali maslo. Če si fensi in moderen, pa kokosovo olje/mast.
"Klasično" sončnično ipd olje pusti pri miru, ker je živ strup.
No, no, ni tako enostavno..:

jonbarron.org/diet-a...oke-points

Strani: 1