Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-207617 sporočil: 6.899
[bc123a]
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?

Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Delas hrano na svinjski masti, s presezkom denarja pri 60ih kupis odpravo na mars - in ce tam umres od holesterola, so be it.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2737474

Strani: 1

anon-20668 sporočil: 3.976
[NemirniTujec]
Delas hrano na svinjski masti, s presezkom denarja pri 60ih kupis odpravo na mars - in ce tam umres od holesterola, so be it.
FYI: holesterola ne dobiš od svinjske masti. Tudi ne od govedine ali jajc.

Če bi rad jedel zdravo, dobro preštudiraj vse nutricionistične nasvete zadnjih 40-50 let - in naredi ravno obratno kot svetujejo.
bc123a sporočil: 48.253
[NemirniTujec]
> [bc123a]
Delas hrano na svinjski masti, s presezkom denarja pri 60ih kupis odpravo na mars - in ce tam umres od holesterola, so be it.
Nekatere komponente okusa olivnega olja so mi vsec za na mediteranske solate (one s fajn mastnim feta sirom :). Grenkobe pa ne maram.

Seveda me na rit vrze ko berem, ko ljudje kupijo extra devisko olivno olje potem pa v njem CVREJO. Hudica no, kako si lahko tak idiot. Prvic ni stabilno in se pri veliko nizjih temperaturah kot ostala olja zacne smoditi (zelo zdravo, res!) drugic ga je pa enostavno skoda...

Strani: 1