Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Inovacija: pridobivanje oljčnega olja z ultrazvokom
Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Neposredni odgovori na sporočilo št. 2737460
Strani: 1
[#2737464] 11.10.18 16:56 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]tole probaj, preiskušeno, sugurno ne boš več iskal domorodskih eksperimentov s ceno nad 8 eur za liter
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
www.amazon.de/Jordan...rdan+olive
[#2737468] 11.10.18 17:28 · odgovor na: (# 2737460)
2. MOJA inovacija: ena roka olje, druga mleko: olje v usta nato v istem hipu obenem poplakneš z mlekom. Z malo vaje NE čutiš nič.
Znanje pridobljeno v mladosti: 0,5 vodka nato v istem hipu pomarančni sok čez. Čez kakše 4 take šuse, opustiš sok in se posvetiš vodki. Škoda redčit dobro robo. ;)))))
[#2737470] 11.10.18 18:52 · odgovor na: (# 2737460)
[#2737474] 11.10.18 19:20 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]Delas hrano na svinjski masti, s presezkom denarja pri 60ih kupis odpravo na mars - in ce tam umres od holesterola, so be it.
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
[#2737477] 11.10.18 19:30 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]Gaaaaaaaa! Smrt heretikom!
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
[#2737489] 11.10.18 20:54 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]Ne seri ga preveč s pečenjem na olivcu. Olivc je za polit po solati ipd.
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Za pečenje vzameš svinjsko mast ali maslo. Če si fensi in moderen, pa kokosovo olje/mast.
"Klasično" sončnično ipd olje pusti pri miru, ker je živ strup.
Tudi bučno olje lahko mirno ignoriraš - je precej manj kvalitetno od (dobrega/pravega) oljčnega, bučna semena imajo neke škodljive sestavine (sem pozabil kako se točno reče, lahko še enkrat pogledam) in itak je nagravžnega okusa. Ne morem verjeti, kako ljudje nasedajo fami o bučnem olju, pa še precej drago je.
putting my flak suit on
[#2737535] 12.10.18 10:07 · odgovor na: (# 2737460)
[bc123a]Dakle.. tražiš izjebano ulje jel? :)
Ob vsej tej obsedenosti z ultradeviškim oljem polnim antioksidantov (polifenolov?), ki so, mimogrede, grenki kot smrt, bi vprasal, kje v normalnih stacunah se da dobiti "skurbano" olivno olje, torej taksno, ki ne greni?
Ali pa alternativno, do katere temperature moram segreti olje, da razpadejo antioksidanti, drugace pa se okus in vonj olja ohrani? Ce prav razumem clanek, priblizno tretjina antioksidantov gre k vragu ze s segrevanjem na 27 stopinj, kaj pa vsi?
Strani: 1