Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-476752 sporočil: 484
Zadnja sprememba: anon-476752 06.09.2018 11:43
točno to, večina trendovske veganske hrane je uvožene iz drugih celin in ekološko katastrofalne, saj jo pridobivajo bodisi z obsežnim namakanjem z vodo, na površinah izkrčenih pragozdov, odvzetim lokalnim prebivalcem in pomorjenim živalim. Vegani so dejansko genocidni. Ta hrana ima tudi ogromen Co2 odtis, saj potuje z letali/ladjami.

Kdor od (kritično razmišljujočih) popotnikov je kdaj videl te plantaže od blizu, se teh živil ne dotakne, saj jih škropijo s koktajli škropiv. Te hrane namreč ne moremo analizirati za vsebnost kar vseh škropiv vsepovprek, ker je to predrago. Obstajajo samo analize, ki v vzorcu dokazujejo le tisto škropivo, ki ga tam iščemo. Ostalih škropiv, ki jih ne iščemo, tam tudi našli ne bomo. Zato Azijci škropijo s koktejli škropiv, ker vedo, da je analizirati hrano na prisotnost vseh praktično nemogoče. Kdor ne razume, naj naredi primerjavo z dopingom in pomenom hranjenja starih vzorcev krvi in urina. Ker analitika zaostaja za razvojem dopinga, se pravo stanje dopingiranosti na določeni olimpijadi izve šele po desetletjih, ko se razvijejo prave metode za dokazovanje substanc. To pa stane milijarde $. Kdo bo to počel pri hrani?

Zato je za veganstvo najprimernejša lokalna proizvodnja. Vendar, nasade zelenjave je potrebno intenzivno gnojiti, plodovke so ogromni porabniki dušika. Če ukinemo živinorejo, ostanemo brez naravnih gnojil. Opcije, ki ostanejo, so potem:
- umetna gnojila?
- požigalništvo?
- zalivanje s človeškimi odplakami?
- alge? vnos soli in težkih kovin?

Pozicija: imam velik bio vrt samo zase. Pa dober tek.