Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

pobalin sporočil: 12.395
[alek14]
Al pa, če so Nemci zadaj s kako zlobirano direktivo, ki te kompela kupit njihovo kramo...
Najbrž poznaš kakšen dovolj konkreten primer, ki pa v tej ameriško-japonski zgodbi ne more veljati. Tako über pa Nemci niso. :-)

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2726181

Strani: 1

alek14 sporočil: 10.478
Zadnja sprememba: alek14 01.08.2018 16:40
[pobalin]
> [alek14]
> Al pa, če so Nemci zadaj s kako zlobirano direktivo, ki te kompela kupit njihovo kramo...

Najbrž poznaš kakšen dovolj konkreten primer, ki pa v tej ameriško-japonski zgodbi ne more veljati. Tako über pa Nemci niso. :-)
Absolutno.
Nemški koncern Evonik je potvoril študije o škodljivosti hrupa, ki so medicinsko popolnoma nedvoumno že od povojnih dni izkazale, da zvok pod 75 dB nima zdravstvenih učinkov. Pojavile so se dubious študije o tem kako zvok 40-50 dB (zunaj stavb) nervira ljudi in zato je bilo treba narediti obsežno direktivo o mejejevanju onesnaženja s hrupom (interes za svetlobo onesnaženje, ki je prav taka izmišljotina je imel Osram - proizvajalec LED javne razsvetljeve - samo zanj nisem 100%, da je posegal v nastanek direktive; je pa bil vzorec množičen).
Evonik je imel takrat v roki edini vse patente za prozorne protihrupne ograje (iz akrila, ki edini prenese sonce). Že res, da niso vse ograje prozorne, a okoljevarstveniki in pritisk javnosti zaradi klavstrofobičnosti neprozornih ograj sta Evoniku zagotovila neizmerno bogastvo. Primer podorbno poznam, ker sem bil kot soborec udeležen pri eni izmed pat. bitk z Evonikom za take prozorne ograje, ki smo jih želeli delati tudi v SLO.
Ameriška CocaCola je poskušala z direktivo, ki bi ji omogočila privatizirat vodne vire v EU.
Farmacevtski koncerni so uspeli v direktive vgratiti: prepoved proste prodaje sredstev za beljenje zob (take prepovedi ni nikjer na svetu) sedaj v EU plačamo za nekaj kar sicer stane 10€, 200€;
Prepovedali (EU direktiva!) so nakupe zdravil v drugih EU državah - dobiš lahko le tisto kar so si lobiji dogovorili. Paracetamol je v SLO npr. 3x dražji kot v Nemčiji.

Strani: 1