Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenski gostinci nikakor ne dobijo kuharjev, cene kosil bodo višje
Strani: 1
sporočil: 5.589
Dobr kuhar ima svojo ceno tudi 2 000 € neto in več tko da verjamem
da dobre kuharje za minimalca težko dobiš, samo nakladanje in
jamranje tošle odprite pa kvaliteto dvignite pa bo na kratki rok ne
bo nič seveda kuharje bo pa treba plačat tko kot pri ostalih
izdelkih imaš od 100 gostiln dve pa še te dve sta najboljši in
najcenejši tko prbližno je in seved vseskozi polni
sporočil: 7.929
Zadnja sprememba: FIN-379669 30.07.2018 19:46
Pri povprečnem povpraševanju Slovenca: 15 eur za 1 glavno jed in 2
stranski jedi ter 4 eur za pijačo, boš težko naredil boljšo
matematiko. Poskusi, pa boš videl.Poznam kar nekaj (povorečnih) gostincev, ki za ta denar pripravijo po mnenju tujcev odlično kosilo (če primerjaš s tujino, sploh zapadom ali severom), pa zgolj normalno živijo in jim za vsaj 250 ur dela na mesec ostane z vsemi "optimizacijami" vred cca. 3.000 eur do 3.500 eur mesečno netto - pa je šef in dela skoraj vse in ves čas.
Nekaj gostiln v Ljubljani in na Obali, ki dela nekaj bolje, ne spremeni tega zgornjega mojega razmišljanja.
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
sporočil: 5.589
[]Zanima me polna gostilna in dobri okusi ter vrhunski ambient. Obala in Ljubljana sta podpovprečni v ponudbi in sta merilo izključno samo za visoke cene in če je Momo dejal da gostinstvo ne prenese višjih cen plač kuharja na čevapčičih ziher ne ter drugem prežvečenem šitu malic. Povprečno povpraševanje pa je takšno ker ni prave kvalitete ponudbe meniji brez vsebine...seveda ker ni dobrih kuharjev, ki jih treba plačati.Večina zna samo dvigati cene ponudba pa ostaja enaka ali še slabša tko da enostavno ljudje sploh ne vejo kaj je dobr akuhna veliko je odprla oči odprta kuhna
Pri povprečnem povpraševanju Slovenca: 15 eur za 1 glavno jed in 2 stranski jedi ter 4 eur za pijačo, boš težko naredil boljšo matematiko. Poskusi, pa boš videl.
Poznam kar nekaj (povorečnih) gostincev, ki za ta denar pripravijo po mnenju tujcev odlično kosilo (če primerjaš s tujino, sploh zapadom ali severom), pa zgolj normalno živijo in jim za vsaj 250 ur dela na mesec ostane z vsemi "optimizacijami" vred cca. 3.000 eur do 3.500 eur mesečno netto - pa je šef in dela skoraj vse in ves čas.
Nekaj gostiln v Ljubljani in na Obali, ki dela nekaj bolje, ne spremeni tega zgornjega mojega razmišljanja.
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
sporočil: 42
Ker vse veš in obvladaš glede gostinsva imaš odlićčno tržno nišo in
odpri gostilno , bodo vsi pri tebi ker je večina po tvoje
zanič.
Miljoni so tvoji
Miljoni so tvoji
sporočil: 4
Poznam gostilno na obromku Ljubljane. Malica, da jo dva komaj
pojesta 4,9 EUR, kosilo 9 EUR. Gostilna skoz nabita. V poletnih
mesecih pa vsako soboto zvečer še koncert za povrh. Hrana nad
povprečjem. Kelnarji s plačo 7 EUR/uro + napitnina, pa se lastnik
nič ne pritožuje, da ne more dobiti osebja, ali da mu slabo gre,
kljub temu, da za povrh plačuje hudo najemnino.
sporočil: 7.929
Kakovost hrane tam gotovo ni taka, kot jo komentator Slovenecnb1
pričakuje.
Tisti dan imajo malice, morda 3 vrste. A la cart nihče ne naroča. Treba je ločiti zadeve: obilna malica ( a la jota s solato, ocvrti sir s pomfrijem, itd.) ali pa dober a la cart.
Tista malica ima 4,5 eur dejanskih stroškov za gostinca (na gosta), torej lastnik zasluži malo nič. Morda edinole na piru ali kapučinu.
Matematiko gostincev poznam zelo dobro. In všeč mi je, da se kelnarja (pošteno) plačuje 7 eur na uro, vendar je tudi mogoče, da to ni netto plača (brez dodatkov) na plačilni listi, ampak skupen zaslužek.
No, dobri kelnerji imajo še do appr. 150 eur mesečno napitnine, tako da kelnariti ni slabo, vendar tudi nej dobro, ker stati takole dneve in dneve, če se ne rekreiraš, pride do "poklicnih" bolezni. Tudi ta posel, če ga obvladaš, ni izi. Ni pa bog ve kaj težko in ima svoje prednosti (če ne drugega ješ in piješ zastonj v taki kuhinji).
če je gostilna nabita, še nekako gre, zaslužka nekaj ostane, vendar daleč od tega, da prideš do Zaslužka.
Tisti dan imajo malice, morda 3 vrste. A la cart nihče ne naroča. Treba je ločiti zadeve: obilna malica ( a la jota s solato, ocvrti sir s pomfrijem, itd.) ali pa dober a la cart.
Tista malica ima 4,5 eur dejanskih stroškov za gostinca (na gosta), torej lastnik zasluži malo nič. Morda edinole na piru ali kapučinu.
Matematiko gostincev poznam zelo dobro. In všeč mi je, da se kelnarja (pošteno) plačuje 7 eur na uro, vendar je tudi mogoče, da to ni netto plača (brez dodatkov) na plačilni listi, ampak skupen zaslužek.
No, dobri kelnerji imajo še do appr. 150 eur mesečno napitnine, tako da kelnariti ni slabo, vendar tudi nej dobro, ker stati takole dneve in dneve, če se ne rekreiraš, pride do "poklicnih" bolezni. Tudi ta posel, če ga obvladaš, ni izi. Ni pa bog ve kaj težko in ima svoje prednosti (če ne drugega ješ in piješ zastonj v taki kuhinji).
če je gostilna nabita, še nekako gre, zaslužka nekaj ostane, vendar daleč od tega, da prideš do Zaslužka.
sporočil: 3.223
Kje iskati kuharje?Mogoče so se poskrili po službah na ministrstvih,sekretariatih,direktoratih ect.
sporočil: 10.224
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.Dokler bo to uravnaval trg, se bo treba s tem sprijazniti. Če primanjkuje kuharjev, bo nekaj gostiln propadlo, ostali bodo pa morali zvišati cene.
sporočil: 48.253
[]Momo ne rabi kuharja - stvari, ki jih on prodaja so razmeroma enostavne za naredit. Ne vem, zakaj iscejo kadre, ki jih sploh ne rabijo, ker to valjda zelo dvigne ceno.
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
sporočil: 7.929
Zadnja sprememba: FIN-379669 31.07.2018 10:30
Tudi dober čevapdžija stane - če si na to aludiral. Tudi teh ni na
pretek, sploh ko se morajo v tej vročini ves čas drenjati okoli
žara.Sicer pa mora kuhar znati še kaj več kot le peči na žaru. Treba tudi pravilno pripraviti hrano - si kdaj slišal za to veščino?
sporočil: 48.253
[]Saj to vse razumem, ampak moje izkusnje z delodajalci iz mojega foha so, da iscejo za vsak primer multipraktika, pa diplomo mora met, pa ful dobre ocene... potem mu pa dajo delo za majmuna.
Tudi dober čevapdžija stane - če si na to aludiral. Tudi teh ni na pretek, sploh ko se morajo v tej vročini ves čas drenjati okoli žara.
Sicer pa mora kuhar znati še kaj več kot le peči na žaru. Treba tudi pravilno pripraviti hrano - si kdaj slišal za to veščino?
sporočil: 13.625
Povezano...
Avtopralnica v Umagu: "Ne radi, zatvorili, nema radnika, svi su otisli za Njemacku."
Avtopralnica v Umagu: "Ne radi, zatvorili, nema radnika, svi su otisli za Njemacku."
sporočil: 48.253
[rename]Razumem. Ampak za peko cevapcicev je dovolj kuharski vajenec z HAACP izpitom. In mojster, ki mu da eno okrog kepe, ce jih ne naredi v redu.
Saj ni problem skuhati. Zase in za svoje.
Problem je to početi 8 ur in več.
Res je, da tudi cevabzinice (momotove restavracije) ponujajo velik nabor jedi, a grem stavit da je 70% prometa srbska kuhinja z ene 5-8 jedmi.
Pripombo sem dal zato, ker se v sloveniji delodajalci se vedno ne znajo prilagoditi temu, da od casa do casa nastane tudi stiska na trgu delovne sile in je pac treba biti realisticen. Ce so na trgu delovne sile na voljo samo majmuni, ti pa bi lahko majmuna uporabil in bolj kvalificiran kader dal delat bolj zahtevna dela, zaposli majmuna in reorganiziraj delo.
sporočil: 13.625
Zadnja sprememba: Gustl 31.07.2018 16:28
[FIN-454644]Kolega ima gostilno, tudi ima tezave s kuharji, placa res 2000+ neto. Dobri kuharji stanejo.
2000 EU in vec, tako kot kirurg?
sporočil: 10.879
Dobri kirurgi pa ne? Ji ni? Jih uvazamo po konkurencni ceni? Ja,
nas kirurg naj ima tako placo kot en mesar.
Strani: 1