Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-379669 sporočil: 7.958
Zadnja sprememba: FIN-379669 30.07.2018 19:46
Pri povprečnem povpraševanju Slovenca: 15 eur za 1 glavno jed in 2 stranski jedi ter 4 eur za pijačo, boš težko naredil boljšo matematiko. Poskusi, pa boš videl.

Poznam kar nekaj (povorečnih) gostincev, ki za ta denar pripravijo po mnenju tujcev odlično kosilo (če primerjaš s tujino, sploh zapadom ali severom), pa zgolj normalno živijo in jim za vsaj 250 ur dela na mesec ostane z vsemi "optimizacijami" vred cca. 3.000 eur do 3.500 eur mesečno netto - pa je šef in dela skoraj vse in ves čas.

Nekaj gostiln v Ljubljani in na Obali, ki dela nekaj bolje, ne spremeni tega zgornjega mojega razmišljanja.

Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2725834

Strani: 1

slovenecnb1 sporočil: 5.616
[]
Pri povprečnem povpraševanju Slovenca: 15 eur za 1 glavno jed in 2 stranski jedi ter 4 eur za pijačo, boš težko naredil boljšo matematiko. Poskusi, pa boš videl.

Poznam kar nekaj (povorečnih) gostincev, ki za ta denar pripravijo po mnenju tujcev odlično kosilo (če primerjaš s tujino, sploh zapadom ali severom), pa zgolj normalno živijo in jim za vsaj 250 ur dela na mesec ostane z vsemi "optimizacijami" vred cca. 3.000 eur do 3.500 eur mesečno netto - pa je šef in dela skoraj vse in ves čas.

Nekaj gostiln v Ljubljani in na Obali, ki dela nekaj bolje, ne spremeni tega zgornjega mojega razmišljanja.

Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
Zanima me polna gostilna in dobri okusi ter vrhunski ambient. Obala in Ljubljana sta podpovprečni v ponudbi in sta merilo izključno samo za visoke cene in če je Momo dejal da gostinstvo ne prenese višjih cen plač kuharja na čevapčičih ziher ne ter drugem prežvečenem šitu malic. Povprečno povpraševanje pa je takšno ker ni prave kvalitete ponudbe meniji brez vsebine...seveda ker ni dobrih kuharjev, ki jih treba plačati.Večina zna samo dvigati cene ponudba pa ostaja enaka ali še slabša tko da enostavno ljudje sploh ne vejo kaj je dobr akuhna veliko je odprla oči odprta kuhna
depersin sporočil: 10.224
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
Dokler bo to uravnaval trg, se bo treba s tem sprijazniti. Če primanjkuje kuharjev, bo nekaj gostiln propadlo, ostali bodo pa morali zvišati cene.
bc123a sporočil: 48.253
[]
Kot pravi Momo: Gostinstvo v glavnem ob takem povpraševanju (kupni moči) gostov pač ne prenese višjih plač, pa naj vsak bluzi, kot želi.
Momo ne rabi kuharja - stvari, ki jih on prodaja so razmeroma enostavne za naredit. Ne vem, zakaj iscejo kadre, ki jih sploh ne rabijo, ker to valjda zelo dvigne ceno.

Strani: 1