Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

slovenecnb1 sporočil: 3.072
[grgl1976]
No, na zadevo lahko pogledamo tudi iz drugega zornega kota. Biti lastnik kmetijskega zemljišča in ga ne uporabljati, je po mojem mnenju neodgovorno. Namreč, če zemlje ne potrebuješ, jo prodaj ali pa oddaj nekomu, ki bo s to zemljo vedel kaj početi. Slovenija je preveč odvisna od uvoza hrane in bi bilo dolgoročno priporočljivo, da bi se obseg samooskrbe zvišal. Ne zagovarjam nikakršnega obveznega članstva, ampak v tem primeru, kar so sicer kar korektno utemeljili na KGZS, mu pa tudi ne izrecno nasprotujem. Menim, da je na nek način vseeno prav, da obstaja neka institucija, ki bdi nad rabo kmetijskih površin - seveda če to res počne, ne da nekdo na osnovi teh članarin le lepo vleče plačo, brez da bi moral za to nekaj narediti.
Ne vem a ti živiš že na Marsu a veš kakšen je relijef Slovenije in obdelava zemlje ni možna ali pa so stroški previsoki

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2724123

Strani: 1

grgl1976 sporočil: 270
Zadnja sprememba: grgl1976 20.07.2018 16:56
[slovenecnb1]
> [grgl1976]
> No, na zadevo lahko pogledamo tudi iz drugega zornega kota. Biti lastnik kmetijskega zemljišča in ga ne uporabljati, je po mojem mnenju neodgovorno. Namreč, če zemlje ne potrebuješ, jo prodaj ali pa oddaj nekomu, ki bo s to zemljo vedel kaj početi. Slovenija je preveč odvisna od uvoza hrane in bi bilo dolgoročno priporočljivo, da bi se obseg samooskrbe zvišal. Ne zagovarjam nikakršnega obveznega članstva, ampak v tem primeru, kar so sicer kar korektno utemeljili na KGZS, mu pa tudi ne izrecno nasprotujem. Menim, da je na nek način vseeno prav, da obstaja neka institucija, ki bdi nad rabo kmetijskih površin - seveda če to res počne, ne da nekdo na osnovi teh članarin le lepo vleče plačo, brez da bi moral za to nekaj narediti.

Ne vem a ti živiš že na Marsu a veš kakšen je relijef Slovenije in obdelava zemlje ni možna ali pa so stroški previsoki
Daj ne bluzi. Poznam kar nekaj kmetov, ki čisto lepo živijo od kmetijske dejavnosti. To so zlajnane fraze - v Sloveniji je precej kvalitetnih kmetijskih površin, ki jih je možno čisto lepo obdelovati. Seveda pa nismo država, ki bi imela nepregledna polja, kot recimo v ZDA in še kakšnih državah, ampak to še ne pomeni, da nekaj ni možno.

Strani: 1