Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

tstih sporočil: 5.181
Kot je napovedal po volitvah - ce bo kdo drug izkazoval 46 glasov, se mu ne bo metalo polen pod noge, ker to ni drzavotvorno. NSi zelo verjetno v socialisticni vladi ne bo, vzroke za to je lepo opisal Rado Pezdir tule - reporter.si/clanek/s...mna-649286

To je za Slovenijo tudi edina razumna varijanta. Ljudje so izvolili kar so in s tem tudi prevzeli odgovornost. Ne potrebujejo nikogar, da jih resuje.

Ce se sestavita globoka in skrajna levica se razcisti politicni prostor. Treba je aktivirati Levico. Zaradi premalo glasov so se vse leve sile prisiljene koncno grupirati v vladi (...brez ustavne vecine). Na klopi ne pustijo vec nobenega rezervnega igralca, da bi "igral" opozicijo. Nekje v prvi tretjini mandata udari gospodarska kriza in, huh, se dobro da bosta v vladi Alenka in Miro, ki sta oba eno ze "resila".

Desnica pa vse to, z zmago na volitvah v zepu, homogena in -koncno- zelo transparentno idejna in svetovno-nazorska drugacna, opazuje to z rezervne klopi. Vsi rdeci skupaj bodo po dveh letih stisnjeni na ustavno manjsino in se par mandatov ne bodo vec pobrali.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2723311

Strani: 1

tstih sporočil: 5.181
Idealno bo Sarec ustvaril dva jasna politicna bloka: blok zdruzene globoke in skrajne levice na oblasti in blok liberalne desnice v opoziciji. Slednja bi se tako koncno lahko brez mostograditeljskih tezenj in voditeljskih antagonizmov vnaprej pripravila na hiter in ucinkovit prevzem oblasti, npr. z enotno vlado v senci. Cez dve leti se bo po 16 letih znova odprlo okno za osebo kalibra Mica Mrkaica, za kratek cas. Ce ne bo izkorisceno, bodo izgubljeni novi trije mandati.

Strani: 1