Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.109
Zadnja sprememba: FIN-311684 02.07.2018 21:05
[FIN-454644]
Verjamem, da so tudi zlorabe. Ampak: klinicno preizkusena zdravila, odobrena od vsesorte organov imajo se vedno lahko stranske ucinke. In zdravniki vkljuceni v raziskave vodijo evidence o teh ucinkih, zlasti v primerih, ko im pacient vec diagnoz in vec terapij. Zdravnikova naloga je zgolj zdraviti pacienta. Raziskava pa sme biti dodatno placana in je v interesu farmacevtske industrije in pacienta. Zakaj pa ne bi smel od tega imeti kaj tudi zdravnik vkljucen v raziskavo? Mimogrede: zdravniki so pri nas premalo placani, to se bo zdaj drasticno pokazalo na otroski kardiologiji. Ker je placa slovenskega zdravnika javna, bodo morali objaviti tudi place in druge stroske tujih kirurgov.
Vem, da so moji stavki včasih prav zoprni, samo v javnem zdravstvu je tako. Rešitev? Totalna privatizacija zdravstva in zdravstvenega zavarovanja, kajti tole kaj imamo zdaj je kaos in seveda stokilometrske čakalne vrste, s Šarčevim kebrovskim programom, ki bi zvišal prispevke za zdravstvo, bodo čakalne vrste še daljše, kajti vedno ko je država dala več denarja so se čakalne vrste podaljšale. Naj dobri zdravniki bodo dobro plačani, slabi pa naj bodo vratarji v bolnišnicah.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2721058

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.573
Sem za kombinacijo javnega in zasebnega. Kar preberem o zdravstvu, pa se mi zdi, da je res glavnina problema v javnem zdravstvu. Zaradi neustrezne organizacije in kadrovske politike. Na to kaze tudi otroska kardiokirurgija.
FIN-379669 sporočil: 2.879
Totalna privatizacija vodi v tisto, kar imajo ZDA, to pa nam toplo odsvetujejo že zdravniki iz ZDA, saj si bomo nakopali druge vrste težav, predvsem pa bo vse 10x dražje v primerjavi s tem, kar imamo danes.

Strani: 1