Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 19.106
Zadnja sprememba: FIN-311684 02.07.2018 18:40
Še en dokaz, da so zdravniki navadni trgovski potniki, ki za mastno provizijo prodajajo zdravila in jih preprosto boli »k.rac« za paciente in njihovo zdravje. Po domače, Krka jim plačuje za prodajo njenih zdravil, Lek za prodajo svojih zdravil...Kako zaupati trgovskem potniku – zdravniku? Saj jim nihče ne zaupa več, ker se Slovenci bojimo, da namesto zdravljena bolezni, bolezni za račun farmacevtskih podjetjih in za svoj račun še razširjajo. In naj bi se dal cepiti trgovskem potniku – zdravniku, ki mu je pravkar farmacevt obljubil provizijo, če me cepi z njegovim cepivom ali mi "uvali" njegovo zdravilo? Da mi rukne v telo njegovo prastaro cepivo ali tablete s stotimi stranskimi učinki?... Niti pod razno.

Zdravniki kot obsedeni tudi otrokom predpisujejo kupe antidepresivov, anksiolitikov, antipsihotikov, psihostimulansov, hipnotikov, sedativov...in teh so od leta 2008 do leta 2015 otrokom med 15 in 19 letom predpisali za tri četrtine več!!!!??? Nekatere od teh so predpisovali že malčkom do 4 leta starosti!!!!. Provizije, provizije, provizije...

Zakaj zdravniki ne nakažejo denar dobljen od Krke ali Leka dobrodelnim organizacijam? Rdečem križu ali Karitasu? Gluhcem? Slepim? Paraplegikom? Skladu za zdravljenje otrok v tujini?

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2721032

Strani: 1

FIN-454644 sporočil: 7.572
Verjamem, da so tudi zlorabe. Ampak: klinicno preizkusena zdravila, odobrena od vsesorte organov imajo se vedno lahko stranske ucinke. In zdravniki vkljuceni v raziskave vodijo evidence o teh ucinkih, zlasti v primerih, ko im pacient vec diagnoz in vec terapij. Zdravnikova naloga je zgolj zdraviti pacienta. Raziskava pa sme biti dodatno placana in je v interesu farmacevtske industrije in pacienta. Zakaj pa ne bi smel od tega imeti kaj tudi zdravnik vkljucen v raziskavo? Mimogrede: zdravniki so pri nas premalo placani, to se bo zdaj drasticno pokazalo na otroski kardiologiji. Ker je placa slovenskega zdravnika javna, bodo morali objaviti tudi place in druge stroske tujih kirurgov.

Strani: 1