Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

jurijjurij sporočil: 4.611
[darko32]
NAvedel si primer in cene stortev. Vendar nimamo podatka koliko je samo vodenje računa in koliko je strošek, če uporabljaš še dodatne storitve. Tako, kot si ti navedel bi morali razčleniti vse storitve in potem bi videli zakaj so prišle določene banke na tržišče in zakaj širijo dezinformacije o sivi ekonomiji in zakaj govorijo, da plačilni promet poteka mimo bank in sočasno zaračunavajo plačilo položnic tudi do 4,5€ tako kot to počenja SPARKASE.

Zato menim, da je najbolj ugodno plačilo položnic na okenčkih še vedno na ABANKI, kjer imajo 0,65€ za zunanje uporabnike.
Darko, vodenje računa je integralni del cene paketov (natančno preberi kaj sem napisal). Točno katere druge storitve imaš v mislih? Opisal sem storitve v paketih, ki jih zajema cena in jih uporablja velika večina komitentov. Dodatne plačilne, kreditne ali predplačniške kartice, nakazila denarja v tujino (money transfer fee) ali kaj drugega se običajno plača posebej. Stroški za druge načine plačevanja kot so mobilne denarnice npr. NLB Pay so običajno že v letni članarini kartice, ker virtualna kartica nadomešča fizično plačilno kartico. Mimogrede tudi Petrol uvaja mobilno denarnico mBills in če te zanimajo podrobnosti si pač preberi njihove spletne strani.

Darko (domnevam, da si letnik 1932) plačevanje pri bančnnih okencih, na poštnih šalterjih ali na nekaterih blagajnah v trgovskih centrih pa je itak "rezervirano" za upokojence, ki so žrtve uvajanja sodobnih bančnih poti. Poznam kar nekaj upokojencev, ki plačujejo s Teledomom (NLB) in provizija za eno položnico je gromozanskih 1.3 EUR. Pri 10 položnicah na mesec to znese ... 156 EUR letno. Samo provizije!

PS.
Plačevanje z gotovino mimo bank in brez računov pa je v SLO folklora. Kaj počne Sparkassepa, da zaračunava 4,5 EUR rovizije pa nimam pojma.