Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Predmet davki v šole

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

crt sporočil: 20.574
[Glavni forum] Tema: Predmet davki v šole
[#2718488] 14.06.18 07:12
Odgovori   +    11
Zadnja sprememba: crt 14.06.2018 07:14
mislim, to je tak...

v porocilu o tem, kaj pravi oecd, je bil omenjen cilj, da mora biti reforma VSAJ davcno nevtralna.

prevod: skupaj mora biti vsaj toliko davcnega izplena kot danes, raje pa vec.

a prevedem se enkrat ali se se naprej gremo, da je to kul :)

polde bo imel nizje prispevke od place.
vendar bo imel visjo dohodninsko stopnjo.
pa visji ddv.
pa obdavceno malico in prevoz.
polde bo rekel: ja kurc pol.

pravzaprav je iz doslej objavljenega tezko reci, kdo bi sploh bil ocitno na boljsem (razen seveda proracuna, ce prime tisto zgoraj omenjeno VSAJ :P ).

ok, en zmagovalec so lahko tisti, ki imajo zdaj dohodnino v razredu 50%, saj je bilo receno, da naj se ta ukine (vendar drugi povisajo).

drugi zmagovalec so lahko podjetja, ce znizanje prispevkov pomeni znizanje ne samo od plac (breme delavca), temvec tudi na place (breme izplacevalca).

mali podjetniki so z ukinitivijo pavsala pojebani 100% (in jim ekonomsko nic ne pomaga, da popoldansko podjetni uradniki tudi).

dodatno pojebani so tisti, ki jim v kosarici porabe opaznejsi del kot drugim pomeni roba v nizjem razredu ddv (torej na primer hrana).

in tako zdaj uleti levica in rece: ti predlogi so kurac, ker protezirajo najvecje ribe (tako med prejemniki dohodninsko obdavcljivih prihodkov kot med podjetji) na racun malih, jebo vas neoliberalizem (ali karkoli je ze krilatica dneva).

pol pa pejd pa povej, da ni res.

podjetniska drobnica desnica (bistra kot je) pa potem rece: jah, ce je levica proti, potem smo pa mi ziher za! in iz principa podpre paket vkljucno z ukinitvijo svoje pavsalne obdavcitve (glej prejsnji oklepaj).

p: cebele, bicikl, maline