Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

fakti1 sporočil: 33
Uf,uf, strahovi so tu, rdečkarji bodo zavzeli wallstreetsko Slovenijo in jo odpeljali v sibirski gulag.

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2718437

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.478
Zadnja sprememba: FIN-311684 13.06.2018 18:17
[fakti1]
Uf,uf, strahovi so tu, rdečkarji bodo zavzeli wallstreetsko Slovenijo in jo odpeljali v sibirski gulag.
Malo za obuditev spomina...Kako Levica, ki s petjem Internacionale osvoji oblast uresničuje svoj program v praksi, je opisal pisatelj, esejist in aforist Žarko Petan (1929–2014) v svojem romanu »Hotel Dubrovnik«:
»Nekaj minut pred pol sedmo zjutraj sta bila pred vhodom v kavarno (Kavarna Astoria v Mariboru o.p.) mladenka, napravljena po vojaško, ter možakar v civilni obleki. Točno ob uri, šlo je za koordinirano akcijo, je svojemu tovarišu zašepetala: "Zdaj!" Ta je odsunil vrata in v naslednjem hipu sta že bila v kavarni.
"Kje je lastnik?" je ostro vprašala mladenka.
"Šel je na trg. Kavarno odpiramo ob sedmih," je odvrnila snažilka, ki je takrat čistila prostore.
"Pojdite ga iskat! Pri tej priči!"
Ko je oče čez dobre pol ure vstopil v svojo pisarno, je ugledal mladenko v škornjih, ki je pregledovala dokumente na mizi.
"Kaj … kaj naj to pomeni?" je vprašal oče.
"Tukaj je dekret. Z njim je zdaj kavarna v občeljudski lasti. Denar, ki je v blagajni, je prav tako prešel v občeljudsko last."
"Denar tudi? Saj sem ta denar zaslužil, ko je bila kavarna še moja!"
"Zaslužili ste ga s proizvajalnimi sredstvi podjetja, ki je bilo res do včeraj v vaši lasti, ampak pridobili ste ga s sprevrženimi izkoriščevalskimi kapitalističnimi metodami, zato si ga bomo v smislu sprejetega zakona prilastili. Denar je ljudski, se pravi naš. Zgodovinski pravici je zadoščeno."

Mesečne levičarske programe spremljajo nacionalizacije, konfiskacije, razlastitve, agrarne reforme...seveda, tudi gulagi, Goli otoki...in izgubljena generacija mladih, ki bodo kot na Kubi desetletja zapravljala življenje, životarila in čakala ujeta v življenje, ki ga bo zaznamovalo pomanjkanje, korupcija in prostitucija.

Strani: 1