Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

skrabam sporočil: 162
[MarijanMacek]
> [rename]
> ...nenje....
>
> Pri crypto-vprasanju je toliko bolj pomembno, ker ima Pozar v programu popolno neobdavcitev cryptovalut; kot vem, edini.
>

In kako utemeljujepš izvzetje kripto valut iz davčnega sistema. Sam ne vidim razlike med ene in druge vrstami špekulacij, prekladanje iz levega v desni žep na škodo večini in dobuček manjšine....
Katere manjšine v primeru kripta? Če je nekdo skočil v kripto in so ga olupili iz katerega koli razloga, se pač ne more pritoževati in jokati. Zadeva je hudo špekulativna in kot pri vseh drugih špekulacijah je velika možnost izgub.
Če pa v manjšino vštevaš vse druge, ki ne 'gemblajo' s kriptom, so pač v tem primeru pasivni in tako tudi ni možnosti izgub.
Na tvojem mestu bi jaz bolj cvilil pri pokrivanju izgub CHF kreditov. Tukaj pa bo res, v resnici večina, ki ni jemala teh kreditov, pokrivala tiste, ki so jih.
Nisem še slišal da bi kdo od izgubašev v kriptu zahteval ali predlagal pokritje svojih izgub.
No, da boš imel še več konstruktivnih predlogov za obdavčenje predlagam v isti koš še dobičke od spletnega pokra in seveda tudi naložbeno zlato, to na tvojo žalost še ni obdavčeno in verjetno šteješ tudi med špekulacije. No, to dvoje bi jaz dal v utemljetiv zakaj pa kripto morda res ne bi obdavčili, če pa že, potem naj bo vojna za vse, k nede?