Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

hocevarb sporočil: 543
[gobim]
Za fotovoltaiko bomo dali krepko več kot 2 milijardi evrov.
Ni res. Za FV gre polovica takšnih subvencij. Dobra četrtina gre za druge OVE, slaba četrtina pa za kogeneracije, ki so v veliki večini plinske.

Sprašujem se, če ni bila vsa ta gonja proti TEŠ6, ki je vrhunska elektrarna z verjetno enim od najsodobnejših in najbolj učinkovitim čistilnim sistemom samo zato, da se zakrije predvsem ta 2 milijardna ZARES-ovska katastrofa z obnovljimi viri energije.
Kaj pa če je bla gonja proti OVE podžgana zato, da se razbremeni pritisk na tiste, ki so zakuhali TEŠ? :-)

No, ko govorim z ljudmi, dobim občutek, da se je dogajalo oboje. Zagovorniki TEŠ udrihajo čez OVE, zagovorniki OVE pa čez TEŠ

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2712313

Strani: 1

opavel4 sporočil: 20
Spoštovani komentatorji!
Za fotovoltaiko gre toliko različnih subvencij, da je njihovo resnično vrednost praktično zelo težko izračunati. Te direktne subvencije, o katerih velikosti se zdaj prepirate, so le manjši del in so zdaj že stvar pretekligh odločitev. Današnje subvencije v FV so namreč skrite v principu "samooskrbe" oz. neto-merjenju, ko FV dobi zagotovljeno plačilo proizvodnje po ceni gospodinjskega odjema (kao samooskrba), elektro sistem pa mora še nadalje z raznimi vsevpvprek popljuvanimi TEŠ6 vzdrževati neprestano potrebno bilanco proizvodnja-poraba. Za dejansko samooskrbo bi FV namreč morale imeti baterije s kapaciteto napajanja za vsaj kakšna dva zimska meseca, ko ni nobenega resnega sonca. To bi bilo tako strahovito drago, da o tem sploh nima smisla govoriti. To akumulacijo energije za kakšna dva meseca zagotavlja pri nas premog za popljuvani TEŠ6, kateremu prav FV elektrarne s svojimi parazitskim načinom "samoskrbnega" priklopa znižuje število letnih ur obratovanja in s tem potrebno tržno konkurenčnost. Brez TEŠ6 in NEK pa pri nas nobene zime ne bi preživeli ob nemoteni preskrbi z električno energijo. Pa potem obračajate stvari kakor hočete, tako je: klasične elektrarne so gostitelj in regulator za zanesljivo dobavo, FV pa so skoraj ničvredni parazit, ki tržno uničuje gostitelja. Ko parazit dokončno uniči gostitelja, ne bo več redne in zanesljive dobave elektrike.

Strani: 1