Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

FIN-311684 sporočil: 18.785
[MarijanMacek]
> [FIN-311684]
> > [1damijan]
> > In kdo je za to kriv??? Podjetniki ali politika???
>
> Kriva je politika, torej država. Primer iz turizma npr. iz Tunizije, ki ima veliko hotelov s petimi zvezdicami in jih večina zasluži oceno pet, pa še vedno ti hoteli imajo tuniški image, da je njihovih pet zvezdic kvečjemu enako našim trem ali trem zvezdicam in pol. Kaj lahko stori tuniški hotelir ob takšni percepciji države? Kaj lahko stori slovenski podjetnik, ki z enakimi stroji, enako produktivnostjo in kakovostjo dosega za 5% nižje cene od avstrijskega podjetnika? Že sam pojem »slovenski izdelek« zahodu ne sporoča, da gre za nekaj kakovostnega ali z malo zlobe kaj za Slovence pomeni »Hrvaški proizvod« ali »Kupujmo hrvatsko«?

O sveta preproščina. Le kaj ima za hudiča trenutna politika v neki državi opraviti s stoletja slabo percepcijo s strani okolice. Bo verjetno stvar malo bolj komplekksna, kot pa si to predstavljajo finančni podejtniki. Bog se usmili njegovih strank, če jih obravnava na tako simplicistični podlagi.
Ne trenutna politika, kriv je na splošno slabši image države, ki ga je ustvarjalo več politik...kot v omenjenem primeru Tunizije.