Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

najobj sporočil: 26.644
Zadnja sprememba: najobj 12.04.2018 12:37
[pobalin]
> [ortlieb]
> Tržno usmerjeni "domoljub", ki je navijal za prodajo LEk-a Novartisu. To mu je očitno premalo, rad bi prodajal še naprej. Za začetek Krko, zdaj ko ve, kako to gre.

Lahko to trditev podkrepiš z bolj konkretnimi podatki? Moja stran medalje:

Lek je bil prodan leta 2002 pod Drnovškovo vlado in upravo-predsednikovanjem Metoda Dragonje.
www.rtvslo.si/sloven...ezna/79848
Dragonja je pod novim lastnikom v Leku zdržal še nekaj let, z nastopom krize pa je postal šef NLB v Moskvi, leta 2014 pa se je vrnil v politiko Moje Dežele in operiral v Bratuškinih in Cerarjevih oblastniških krogih.

> Pod njegovim vodstvom je Lek zelo uspešno vstopil tudi na trg generičnih zdravil Združenih držav Amerike. Imel je ključno vlogo v povezovanju Leka z Novartisom, eno vodilnih svetovnih farmacevtskih korporacij v letu 2002. Med letoma 2005 in 2007 je vodil predstavništvo Leka v Moskvi in bil direktor za prodajo generičnih zdravil za Rusko federacijo za generično divizijo Novartisa.
> www.alenkabratusek.s...-dragonja/

Ko se je pod Dragonjo prodajalo Lek, je bil Vojmir Urlep (od junija 2000 do maja 2007) direktor Kemofarmacije in takrat ob dviganju prahu med malimi delničarji pomagal izpeljati prodajo Nemcem. Pred tem naj bi bil Urlep dve leti predsednik uprave Leka najbrž zato, ker se je Dragonja rad presedal z direktorskih na politične fotelje in nazaj.

> "V najstarejšem farmacevtu pri nas se je sicer prvič zaposlil leta 1983, petnajst let je vodil prodajo za območje Afrike, predstavništvo v Moskvi, družbo Lek Zagreb, bil je član uprave Leka in od leta 1996 dve leti tudi njen predsednik."
> www.delo.si/sobotna/...urlep.html

Tako da, če že koga vnaprej obtožuješ, da bo prodal Krko, bi po zgodovinski analogiji moral biti prvi osumljenec Metod Dragonja, ki je pa zadnje čase raje cvajtešinenmajster, ki je(v nasprotju z Urlepom) nastopal tudi v Žerdinovem prikazu Kdo rola Slovenijo:
www.mladina.si/92370...licastnih/
Šestnajst let pozneje je kar dober čas, da se pogleda bilance glavnih junakov iz leta 2002.
... čuj, ampak meni ni jasno, kako je toti Vojmir Urlep sploh postal kandidat za poslanca na Listi Marjana Šarca, če pa na totem forumu vsi dobro vemo, da je Marjan Šarec novi obraz murgelskega škrata ... khmm, če zdaj pozabim na škandal, da je po uspešni mednarodni karieri pravnica dr. Dominika Švarc Pipan pristopila socialnidemokrati.si...vorni-vsi/ med Židanove stare obraze murgelskega škrata ...

P.S.: ker je mlada Dominika pametna in lepa, je škandal še toliko hujši, ker je tudi najbolj zadrti desničarji ne bodo šimfali ...