Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

kzupanc sporočil: 8.152
[brera]
Dobro napisano, bi pa še nekaj dodal. Avtor tega članka naj napiše, koliko so v letošnjem letu padle zahodne borze, ali mogoče ne sme!

DowJones očitno čaka usoda Bitcoina in kriptoborz v letošnjem letu. Več let napihnjenega balona z tiskanjem dolarjev. Enako velja za vse ostale Ameriske borze, Evropske so tudi v rdečem, od novega leta sam padec.

Zna bit če se Trump zaplete s Kitajsko, in Kitajci udarijo nazaj s sankcijami, se lahko pripravimo na ponovni scenarij, kot leta 2008.
Če se pa še bolj zaplete, ne bo na zahod več Iphonov, potem pa pride do velikih nemirov med prebivalstvom. Zadnjič sem se nasmejal, ko sem bral en kitajski članek, v katerem je pisalo da brez Kitajske, od Apla (jabolka) ostane samo še pecelj.

Drugače je pa na valutnem trgu, kjer je dolarju napovedalo vojno že veliko držav. Kitajska je začela trgovati z nafto v Juanu. Rusija se pravkar dogovarja za medsebojno trgovanje z nafto med Iranom in Turčijo. Venezuela je izdala PRVO KRIPTOVALUTO NA SVETU - El Petro, ki je podprta z Venezuelsko nafto in je bila takoj razprodana.
Domine so začele padati, tako da dolarju se piše zelo slabo.
Hmmm.....vmes se najde tudi kako zrno resnice. Kot pri slepi kuri.
Drugače pa: Kriza oz. recesija bo. Najbolj verjetno bo izjemno prizadela predvsme manj razvite, Rusijo, pa tudi Kitajsko, Turčijo, jug Evrope itd. Venezule ne bo več. Najbolje jo bodo odnesli ZDA, Nemčija, Japonska. Slovenija naj pa pozapre lopove, vrže z oblasti komuniste in postavi liberalce in konzervativce. Meje naj odpre za delovno silo, ki jo potrebuje, za ostal epa neprodušno zapre.