Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

BeliF sporočil: 1.524
[bozo666]
Skratka, sankcije so Rusijo "brcnile v rit", da se je zavedla, da je lahko še kako fit......gledal sem podatke in nažalost dojel, da imajo od lani dosti višji % samooskrbe kot Slovenija pri mnogih kmetijskih produktih, prej pa so bili odvisni od uvoza iz Zahoda.....ja, o tem krutem dejstvu za SLO bi morali več pisati.
tule moraš upoštevati, da je Rusija kot kontro zahodnim sankcijam uvedla embargo na sadje in zelenjavo (mogoče še kaj), tako da jim drugega kot zagnati lastno oskrbo niti ni ostalo. slovenija uvaža prašiče, če jutri uvedemo embargo na prašiče se bo še mani splačalo kakih 10 pujsov kupit... cena bo visoka :)
Ker bo Rusija počasi iztrgala Saudsko Arabijo iz 100% ameriških krempljev, se petrodolarju zaradi trojke Rusija-Iran-Kitajska ne obeta nič dobrega-ranjeni gigant bo še par let opletal z repom, strašil a se bo počasi umiril in sprijaznil, da svet ni več tak kot je bil pred 30 leti.
za moje pojme preveč optimistična časovnica. britanci se še do danes niso uspeli sprijazniti z izgubo svoje imperialistične moči