Izbrani forum: Avto

Izbrana tema: članek Kia, ki vam jo bodo mnogi zavidali

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

matjazfinance sporočil: 2.462
[Avto] Tema: Kia, ki vam jo bodo mnogi zavidali
[#2706287] 07.04.18 12:02 · odgovor na: MF-263863 (#2706267)
Odgovori   +    0
[MF-263863]
Super, da ti je tako zelo všeč Arteon. Meni pač ni, pa sem si ga zelo dobro ogledal in se povsem strinjam s tistim, kar pišejo v Autobildu pri primerjavi s Stingerjem. Pravijo namreč, da je Arteon v osnovi vseeno samo zelo dolg Golf
Ti ne bom ugovarjal, verjamem. Všeč mi je zunanja oblika karoserije, pa še to zgolj v primerjavi s Kia Stinger, ki je pač tipična Kia - in mi ne izgleda dobro.
Meni so praktično vsi japonski in korejski avti po obliki ali dolgočasni ali pa grdi, evropski imajo ponavadi neprimerno boljši dizajn.

V ostale podrobnosti Arteon vs Stinger se pa ne poglabljam, itak me ne zanimajo evropski avti, azijski pa še manj.

Ampak v splošnem moram pa dodat še komentar glede nemških avtov: so odlični stroji, večinoma ponujajo dober "paket" kombinacije všečne zunanje oblike, ergonomske zasnove in inženirstva.
Pred 10 leti sem imel priložnost dalj časa vzporedno primerjati takratni verziji VW Golfa in Toyote Auris. Sploh ni bilo primerjave, kako je bil VW čisto v vsem boljši kot Toyote. Pravzaprav se mi je zdel tudi npr. Renault Megane precej prijetnejši za vozit kot Toyota; vsaj kot nov avto je bil Renault vsekakor boljši. Vprašanje je le kaj je s kvaliteto čez 5 let, ampak to je vprašanje bolj pri Renaultu, pri ustrezno vzdrževanem VW niti ni ne.