Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

MrRooky sporočil: 348
[Mitjek]
Tako je !
Obdavčit 70-90% !
Predlog, ki bi ga Širceljn takoj obelodanil, kot IFI papirje po 40% !

Da ne more bit enotnega davka za vso papirovje, sramota, bananistan !
Pa ne vse na 40 in več, ampak na 20% !
Strinjam! Popoln Bananistan. Nimamo zakona, ampak FURS ima pa mnenje. Bemtiš, nimate kej imeti mnenja! Vi - FURS se morate držati zakonov in na podlagi zakonov voditi spise (ki jih NE!) in izdajati odločbe... Ampak to pri nas ne gre! Ni zakona, ampak to še ne pomeni, da ti FURS ne bo slekel gat po nekem drugem zakonu, kjer so izoblikovali mnenje in je BAJE zadeva podobna...
Tako je Furs že pred časom razlagal, da gre pri trgovanju s kriptovalutami lahko za dejavnost, če trgujete redno. Konkretni niso.
Konkretni niso, ker nimajo na podlagi česa bit! Imajo pa mnenje na podlagi katerega te usekajo kot norci, čeprav brez pravne podlage in v Bananistanu to storijo seveda za nazaj!

Jbg, Mirkotova zelena oaza, krožnega gospodarstva in Blockchain oaza sveta....brez zakonov, brez pravne predvidljivosti... Med tem ko se je Mirkec igral v peskovniku in verjel v svoje krožne nebuloze in zelene (gandja) oaze, so nas po desni (v kripto svetu-v realnem pa nikoli nismo bili pred njimi!) prehitele tako Švica, Malta, Nizozemska,...

Da se nismo mi mal zaciklal na tem krožišču krožnega gospodarstva in falili izvoz? Možno, kompas je že dolgo pokvarjen, kapitan nima pojma kje je ladja, še manj kam gre, posadka pa vleče vsak na svojo stran.

Včasih so prepevali: Lepo je v naši domovini biti malad....tra-la-la :)))) A res? Pol pa svizec....