Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenski strah pred ruskim medvedom

Strani: 1

FIN-311684 sporočil: 18.372
[#2705674] 03.04.18 19:09
Odgovori   +    22
Članek v stilu ameriškega senatorja Lindseya Grahama, ki je v pogovoru za Fox News dejal, da se je Rusija odtrgala s ketne in mora biti premagana v Reaganovem stilu. Kaj bi bila Reganova strategija v sedanjih časih? Prvič, Evropi (tudi Sloveniji) moramo zakuhati vojno z Rusi in jo vrniti v srednji vek, drugič, Rusijo ekonomsko izolirati...Prav lepo je bilo prebirati, kako Nemčija v času največje ameriško – angleške antiruske histerije v primeru Skripal, sprejema odločitev o gradnji Severnega toka 2 in daje Gazpromu zadnje dovoljenje za začetek gradnje. Erjavca in Desus ne bi po volitvah rad videl v parlamentu pa vendar mu je čestitati za pogum in modrost, ki jo je pokazal v tej antiruski histeriji, ker ni dovolil, da si Slovenci nakopljemo še eno sramoto v stilu sramotne in lažnive Vilnuške izjave. Sicer, piscu članka ni za zameriti, saj je bil svetovalec ministra Rupla. Ne pozabimo, Velika Britanija do danes ni podala niti enega dokaza o ruski vpletenosti v nesrečni dogodek.
FIN-454644 sporočil: 7.390
[#2705677] 03.04.18 19:20
Odgovori   +    6
Fantje si kazejo lulcke. In tisti z najkrajsim zraste za deset dolzin svojega lulcka, ko mu kdo rece, da ima najdaljsega. Pa malo ga je treba potrepljati po ramah, mu pomezikniti, pa dojame: midva, kenede. Nas in Rusov je nevemkolikoze, ogromno. In smo mocni.
rx170 sporočil: 4.203
[#2705679] 03.04.18 19:23
Odgovori   +    22
Ali smo res že pozabili, kaj se je zgodilo v Ukrajini, Gruziji.
Nismo. V Gruziji je tisti povampirjerni Shakasvili z večcevnimi raketometi napadel glavno mesto Osetije, kjer so bili ruski vojaki na mirovni misiji in pač doživel nekoliko ostrejši ruski vojaški odogovor. Če pustimo geopolitični kontekst sovražnega obkrožanja Rusije z NATO članicami ob strani. V Ukrajini pa je prišlo do nelegalnega zahodno sponzoriranega puča in kasneje do državnega terorizma ukrofašističnih sil v Donbassu in Putinu spet ni preostalo drugega kot da oboroži tam živeče rusko govoreče prebivalstvo. Sicer bi verjetno videli etnično čiščenje epskih razsežnosti (ameriške privatne svetovalne firme so že delale načrte za koncentracijska taborišča).
Lahko trdim, da je slovenska zunanja politika ugrabljena in pod prevelikim vplivom slovenskih »wannabe« Putinov.

Mimogrede: Angleži pravijo, da ne morejo potrditi izvora novičoka. Ta film smo že gledali leta 2003, ko smo se sramotno pridružili koaliciji voljnih.

Na takšni pdolagi zagovarjati kakršnekoli ukrepe proti Rusiji je zato idiotsko in škodljivo.

Članek je običajno rusofobno sranje.
FIN-379669 sporočil: 2.774
[#2705694] 03.04.18 20:50 · odgovor na: rx170 (#2705679)
Odgovori   +    8
Predvsem ima Slovenija to čast, da lahko nekoliko počaka z odgovorom, ker vsi vedo, da smo Slovenci 1/3 rusofili in 2/3 balkano-zapadnjaki.

Nikamor se ne mudi in lahko počakamo dokaze, do takrat pa pošljemo v Moskvo depešo, da naj nam pojasnijo vlogo Rusije v tej zgodbi. Četudi ne bo vsebinsko močnega odgovora, gesta nekaj šteje.
Erik9999 sporočil: 88
[#2705761] 04.04.18 10:59
Odgovori   +    15
Se ne strinjam, kako da ima Pahor v zadevi Skripal prav. Če naj bi domnevna zastrupitev dveh oseb potegnila za seboj umik diplomatskega osebja - kaj pa bi moralo po tej logiki potegniti za seboj to, da je npr. Amerika napadla Irak na podlagi laži, poskušala ubiti ne zgolj dve osebi, ampak jih ubila na deset tisoče in na stotisoče razselila? Se je kaj zgodilo? Sedijo odločevalci v Hagu ali igrajo golf?

Kje so sankcije proti Izraelu, kjer so samo prejšnji teden ubili več kot deset oseb in vzdržujejo največje koncentracijsko taborišče na svetu? Kaj bi bil sorazmeren ukrep Evrope proti njim, če zastrupitev dveh oseb potegne za seboj odpoved gostoljubja desetinam diplomatskega osebja?

Pahor govori kar govori, dejansko pa ni še nikoli v življenju nič delal in je bil vedno prisesan na proračun.
0430ABAKU sporočil: 840
[#2705789] 04.04.18 12:45
Odgovori   +    5
Zadnja sprememba: 0430ABAKU 04.04.2018 12:46
Po drugi strani pa Slovenija odskoči, daleč naprej od skupnega evropskega stališča, za prazen nič. Še slabše. Za nas je priznanje Palestine minus.
No ja. Palestino je do zdaj priznalo že več kot pol vseh svetovnih držav in od tega 9 EU članic.
Da Slovenije še ni men njimi, je prej lahko graje vredno kot pa pohvalno.
Pri Kosovu, kjer je interes res skrajno vprašljiv, smo pa na vrat na nos pohiteli čisto brez veze.

Sicer se res gremo bolj za oslovo senco.
Če bi nas bilo kaj v hlačah, bi če že ne priznali, vsaj lahko izrazili podporo Kataloniji.
Tako pa spet po nojevsko glavo v pesek, kot da se nas to niti najmanj ne tiče.
Tu me je bolj sram, v kakšni licemerski državi to jaz živim.

Čisto demokratično (in logično) v vseh podobnih sporih bi morala biti volja ljudstva in čisto nič drugega. Kdaj bomo prišli do stopnje spoznanja, da so države zaradi ljudi in ne obratno. Pa če se Ukrajina, Kitajska, Sirija, Turčija, Španija... 100x na glavo postavijo.
najobj sporočil: 26.606
[#2705795] 04.04.18 13:07
Odgovori   +    13
... Vprašanja o slovensko-ruskih odnosih najedajo našo zunanjo politiko že leta. Tega se spomnim se iz časa, ko sem delal kot zunanjepolitični svetovalec pri ministru Ruplu ...

... alzo, če jaz zdaj totega Boruta Grgiča prav razumem, je bil on zunanjepolitični svetovalec pri ministru Ruplu takrat, ko je Rupsi ne da bi koga kaj vprašal v imenu Slovenije "pokončno" podpisal famozno Vilensko izjavo, s katero je Slovenijo priključil roparski bandi, da so na osnovi gnusne laži www.huffingtonpost.c...24620.html laži Colina Powella v ZN lažje ropali iraško nafto, posledično pa razfukali Bližnji vzhod in sprožili begunsko-migrantsko-teroristično pizdarijo v Evropi ...

P.S.: Borut Grgič, ladjar in bivši zunanjepolitični svetovalec ni vreden komentarja, me pa je groza, da so take "enooke" budale lahko zunanjepolitični svetovalci ...

Strani: 1