Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

abohte sporočil: 2.678
Zadnja sprememba: abohte 02.04.2018 21:26
[pobalin]
> ampak problematiziram histerično reakcijo urednice.

Hm, tole je zdaj zavijanje vstran, ampak si ne morem pomagati: ko sva že pri histeriji, se ti ne zdi, da je tukajšnja urednica napisala že marsikateri veliko bolj histeričen komentar? :-)
Ni zavijanje vstran, ker o medijski reakciji pišem že ves čas. Za izpad pred kamerami sem že v 1. postu v tej temi zapisal: "Je bil izpad pred kamerami primitiven? Nedvoumno." Bi moral po tvoje še kaj več?
Morda je zapisala, ne vem, je ne spremljam. Tudi Veber je morda naredil marsikaj dobrega v svoji službi. Jaz sodim konkretno dejanje/zapis, ne celotnega delovnega opusa Vebra/urednice.
Kljub takemu poreklu članka me je vseeno groza, da se bivši predsednik države, kateremu sem celo dal svoj glas (mea culpa!), izkaže za takšnega zagovedneža.
Kaj je v tej izjavi tako problematičnega, da te v jedru preveva groza? A to, da je uporabil pokroviteljski ton? A če bi jo vprašal, ali ima končan magisterij, in bi odvrnila ne, potem pa bi ji Kučan svetoval, da naj se rajši ukvarja s tem projektom, bi bilo to OK? DA ali NE? Bi bil pokroviteljski nasvet o pridobitvi dodatne izobrazbe bolj ali manj sprejemljiv kot pokroviteljski nasvet glede poroke? Če bolj, zakaj?
> Moj komentar leti na povezovanje posamezne situacije s kao splošno mizoginijo. Kot je Nemirni napisal: enakopravnost spolov nikoli v človeški zgodovini ni bila večja, nikoli.

S tem se strinjam, če govorimo o razvitem delu sveta, ki je ukrotiti tudi verske fundamentaklizme. Bi pa opozoril, da v družbi, kjer je najmanj krivic, deliktov itn. vsaka krivica in delikt bolj očitno izstopata kot tam, kjer so ti pojavi vsakdanji del vseobče "radoživosti". Tudi to je treba upoštevati, ko se kakšne pojave a priori posplošuje - s katerekoli strani.
Ja, to je res. Zato pa imamo nany state, teror politične korektnosti in matere, ki s sinovi hodijo na informativne dneve, in kulturo selfijev. Je pa res, da je manj krivic, kot je bilo. Če so otroci čustveni invalidi in tesnobni, bomo že kako, samo da ni krivic.
> Govorim o histeričnih reakcijah ljudi, npr. urednice, ki si vzame pravico izražati mnenje o tem, katero opravičilo je primerno in katero ne, pa v zgodbo o Vebru vključiti še 20 nepovezanih izjav ipd. To ni zgodba o Vebru, to je zgodba mi - oni, to je paranoidno razmišljanje.

Opravičilo, ki je polno sprenevedanj če ne laži, je upravičeno na tnalu komentatorke. Zakaj, sem ti že utemeljil. In ni paranoidno vpletla 20 nepovezanih izjav ampak je dala eno zelo umestno in intrigantno primerjavo izkušenj. Po drugi strani se mora komentatorka zavedati, da je z objavljenim tekstom tudi sebe izpostavila seciranju besed. Kot se jaz nimam kaj pritoževati, če me imate zaradi mojega pisanja za puritanca.
Ne, to je ravno zgodba pikčasti - progasti, mi - oni, gledalci rugby tekme - rugbijaši, ki stikajo glave in te gledalce kao ogovarjajo. To je paranoidno. Veber & Co so za svoje ravnanje odgovorni Tjaši Petrič, ne urednici. Če je opravičilo polno laži, bi bilo upravičeno na tnalu Tjaše Petrič.
In ni dala nobeno primerjavo izkušenj, ampak pavšalno sodbo ("Moški so se do naše novinarke obnašali tako, kot se vsak dan na stotine moških obnaša do natakaric...")

> Kaj te res moram spomniti na najino debato o islamskih talcih? Ti kaj rišeš? Ker saj veš, kdo je odgovoren za največjo morijo v Evropi, kajne? Slikar. Torej, ali si ljubiteljski slikar ali nisi? O tem govorim.
Kaj imajo natakarice, kaj imam jaz s tem malarjem, mi je uganka. Tu moje sive celice odpovedo.
Ker cenim tvoje sive celice, sem bil verjetno preveč nejasen. Jaz sem se pritoževal nad tem, da je urednica vključila natakarice, da je torej izpad primitevcev izrabila za grožeče žuganje in nekakšne pavšalne sodbe. Ti si menil, da so natakarice umesten dodatek (pravzaprav si me spraševal, ali so neumesten, ampak domnevam, da je šlo retorično vprašanje). To je po mojem približno tako, kot da bi morebiten tvoj primitiven izpad poudarjal na način, da si ti slikar, tako kot je bil slikar Hitler, in da smo zaradi slikarjev doživeli mnogo gorja.
Res je veliko nadlegovanja natakaric s strani moških, res je tudi veliko izkoriščevalskih prasic (evo, pa bo Nemirni lahko s prstom kazal na moj Freudian slip in si ustvarjal zaključke), ampak kakšno ima to vezo s tem dogodkom?
> Kazen ni samo pogojna. Če ne drugega je bil medijsko izpostavljen in to ne v pozitivni luči. Google (načeloma) pamti še dolga leta.

Ponavljam: tega silno krivične izpostavljenosti ne bi utrpel, če bi on in kameradi svoje pijane frise nastavljali smrekam in ne vključeni TV kameri.
Čemu je namenjeno to ponavljanje? Temu, da se preštejete koliko vas drži battle flag? Saj sem napisal, da se s sankcijo strinjam. In zopet si se pri tem, ko sem te opozoril na neresnico, obrnil stran in spremenil tarčo, z utemeljevanjem, da si je zaslužil. To ni bila tvoja neresnica na katero sem opozoril. Tvoja neresnica je bila: "Glej, sodeč po vesteh je bil kaznovan pogojno, torej ni izgubil ničesar." Ker to ni cela resnica, sem te dopolnil. Cela resnica je ta, da je bil Veber kaznovan s spominom Googla, z medijskim sramotenjem. Koliko je s tem izgubil, ne veva. S tem, ko sem napisal celotno resnico o njegovi kazni, se nisem opredelil, ali je ta kazen prehuda ali ne. Jaz sem torej pisal, kakšna je resnica, ti pa o tem, kaj si je zaslužil.

Vseeno ti pa bom odgovoril na tvoje premikanje tarče. Seveda, lahko bi tudi streljali ali sekali roke kradljivcem žvečilnih gumijev v trgovini. Takšni silni krivični sečnji rok, se bi lahko izognili, če se ne bi kradlo žvečilnih gumijev, kajne? Vprašanje: izpad pred kamerami v Planici je primerljiv s čim? Ti dam nekaj možnih odgovorov:
s tem, da npr. Veber pijan povozi pešca in ga blago poškoduje,
s tem, da npr. Veber vozi pijan, vendar ne povzroči prometne nesreče,
s tem, da pretepe ženo,
s tem, da kali javni red in mir,
s tem, da prešuštvuje,
s tem, da povzroči prometno nesrečo, vendar je trezen...
Rad bi torej izvedel, kakšno dejanje bi zahtevalo podobno sankcijo (torej opomin pred odpovedjo in medijska izpostavljenost), kot je neprimerno obnašanje pred kamero (lahko predlagaš tudi sam kakšno dejanje)? Ob kakšnem dejanju se po tvoje ima torej javnost pravico vmešati v prostočasne aktivnosti tako rekoč javnega uslužbenca (relativno anonimnega i might add)?

> > > Na vsaki sindikalni zabavi sem videl več podobnih in hujših izpadov, kot je bil tale. Pa kljub neobvezni udeležbi nisem opazil, da bi bila, zaradi tega udeležba kaj manjša ali da bi se spolna struktura udeležencev bistveno spremenila.

Očitno si bil ti v bolj intelektualnih in posvečenih domačijskih kolektivih kot jaz. Tudi moja žena se iz mlajših let spominja prizorov zelo "razposajenega" sindikalističnega vzdušja. Meni je bilo to prihranjeno. Mogoče tudi zato, ker se nisem prav aktivno udeleževal množičnih manifestacij socialistične sindikalne solidarnosti in tudi ne timbildinških druženj v novih kapitalističnih časih. Običajno sem se držal bolj ob strani.
Ne gre zame, gre za manifestacijo vedenja v družbi, kakršnega sem opazoval in ki ni skladno s tistim, kakršno naj bi po tvoje bilo, ker je to edino zdravo/sodobno/pravično itd.
> Tako kot sta se mi zdeli sproščeni zdela Tjaša Petrič in Nuša Lesar v studiu, ko se zgodila Planica.

Mislil sem, da sva to že razjasnila. Ker nič ne pomaga, če v živo v eter histeriziraš, ampak se smehljaš in počakaš, da gredo maligani naprej. Če se talking head ali natakarica smehlja, to ne pomeni, da ji je všeč ali v zabavo. Želi samo, da čimprej mine, da bo lahko nadaljevala svoje delo.
Ponovno se postavljaš v vlogo, kot da ti veš, kako se natakarica/voditeljica počuti in me podučuješ, kako je moje opažanje napačno. Dejstvo je, da ti ugibaš o tem, kako se je npr. voditeljica v studiu počutila. V tem ugibanju vidiš samo 2 možni reakciji: histerično bevskanje ali gejšasto smehljanje. Možnih reakcije je pa gotovo več, kajne? Npr. resna faca in oster komentar o neprimernosti vedenja, hladno opozorilo, da se naj ne moti prenosa, prošnja, da se preneha, uživanje v komičnosti trenutka...

Seveda, pes ves zmešan naskoči psico, ki se goni. Pa iPes prvega aprila objavi svoje novo ime. Jaz se pa imam za človeka (google homo sapiens), ki se ne goni ampak flirta in ima cel kup domnevno kulturnih, civiliziranih načinov, da nekako pride do soglasne kopulacije. Sori, ker smo tako slabo artikulirani in komunikacijsko nespretni, da nas večinci ne razumete.
Oprosti pobalin, ampak v debato si ti potegnil pse, ki se gonijo. Ne glede na to priznam lastno zmoto in bom popravil svojo artikulacijo. Ne poznam nikogar, ampak res nikogar, ki bi z večkratno izmenjavo pisane ali govorjene besede ali kombinacije teh od ženske prejel izrecno in nedvoumno dovoljenje za izvedbo giba svoje okončine, s katero bi se dotaknil njenega telesa ter ki bi potem vodila do faire l’amour. Če mi lahko prosim na kultiviran in civiliziran način opišeš, kako naj bi po tvojem celoten postopek potekal, bi ti bili nekateri večinci zelo hvaležni. Takšen opis bi nedvoumno imel tudi velik pedagoško-androgoški pomen za nas večince (mi - oni), in bo predstavljal zidak v boju proti mizigoniji.
> > Ha, "a kind of vigilante justice where innocent men are being punished for perfectly acceptable behaviour".
> Nič ha. Seveda v kritiki peticije "right to flirt" je slika prasca Weinsteina, tell me about witch hunting.

Zdaj si me zadnjikrat zvlekel v ta svoj mačistično gonjaški whataboutism. Innocent men & perfectly acceptable behaviour? Says who? Planiški razposajenci ali nadlegovana novinarka.
O čem govoriš? Mačistično gonjaški whataboutism (btw meni očitaš whataboutism tebi pa se zdi pisanje o natakaricah smiselno in prav nič whataboutistično?)? Sploh razumeš moj point?

Objavil sem link na wikipedio, si ga prebral?

"An especially divisive story broke on Babe.net on January 13, 2018 when an anonymous accuser detailed the events of her date with Aziz Ansari and referred to what transpired as "sexual assault". Jill Filipovic wrote for The Guardian that 'it was only a matter of time before a publication did us the disservice of publishing a sensational story of a badly behaved man who was nonetheless not a sexual assailant'."

O tem, kako se #me too zlorablja za obračun, govori peticija ter ostale kritike. In ko nekdo, npr. ženske in feministke, s prstom pokažejo na histerijo, dobijo nazaj "borimo se proti Weinsteinu", ki je nedvoumno prasec, v odgovoru pa nalašč spregledajo množico nedolžnih, ki so jih pribili na pranger.

Benny Fredriksson, theatre director and former CEO of Kulturhuset Stadsteatern in Stockholm, committed suicide following accusations against him from Swedish media. His death sparked a debate in Sweden of both metoo and the tabloid Aftonbladet's publishing anonymous accusations against him, some of which were false, a report later showed.

Amidst the 2017 Westminster sexual scandals, Welsh politician Carl Sargeant was removed from his Cabinet position and suspended from Welsh Labour on 3 November 2017. Four days later he committed suicide. He was married, with a son and daughter.

Itd.

Da gre pravzaprav za medijsko histerijo, ki je večinci ne sprejemamo, pa govori tudi naslednja zgodba:
On November 30, 2017, Ijeoma Oluo revealed the contents of a request she received from USA Today, asking her to write a piece arguing that due process is unnecessary for sexual harassment allegations. She refused, saying "of course I believe in due process" and wrote that it was disingenuous for the paper to ask her "to be their strawman".
Francoski estradno-intelektualistični srenji sem dal prav, ko so v ZDA noreli zaradi spolnega izpada in sprenevedanja prezidenta Billa, nisem jim pa dal prav, ko so dali zavetje in piedestal menda dokazanemu pedofilu.
O kom govoriš? Pa menda ne o Polanskem?

Če glede peticije ne daš prav francoski estradno-intelektualistični srenji, ali boš prisluhnil vsaj anglosaški?
www.dailymail.co.uk/...URRAY.html
Ali ti morda bolj prija slovanska duša (od 9.15 do cca 10.00 min):
radiostudent.si/kult...ob-8-marcu

Ker vem, da bi verjetno bil moški pogled iz ne vem kakšnega razloga nekredibilen (verjetno zato ker se polovico človeštva postavlja na zatožno klop), sem se potrudil in, kot boš opazil, poiskal sama ženska mnenja.